Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit modem s AP na příjem signálu?

Od: calidor odpovědí: 3 změna:

Zdravím, všímnul jsem si že už je tu dost podobných témat. Nezlobte se, ale jsem hrozný laik i po proštudování různých návodů jak získat WI-FI z větší vzdálenosti..

Bydlím v 5 patře historické budově kde není síť na zapojení internetů k dispozici. Úplně v přízemí, je kavárna s FREE-WiFi. Můj signál na notebooku je skoro nulový, koukal jsem na různé směrové antény a k tomu routery - jenže jak nasměrovat směrovou antenu do přízemí, maximálně z okna na ulici nebo do podlahy :)

Vůbec ani netuším, jak router s anténou se má zapojit. Co jsem se dočetl, tak že nejkvalitnější (nejdůležitější) je - aby

přístroj splňoval funkci Access point (AP). Když jsem si už chtěl koupit přes internet nějaký ten router s AP + anténu, tak jsem si všimnul, že mám vlastně schovaný starý modem tp-link.cz/... a má funkci AP.

Prosím vysvětlete my co bych s ním dokázal (co umí, kromě modemu), myslím pouze jenom jako přímáč wi-fi signálu (s domněnkou že bude silnější , než notebook).

Za jakou koliv radu budu vděčný, děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

calidor
hodnocení

Ještě po-prosím, jestli není něco jednoduššího.. - například nějaký obří satelit, který by přijíma signal čistý na 100%.. :) tak budu rád za vaši zkušenost co by jste použili vy.

luke237
hodnocení

0x

Bohuzel ten odkaz, ktery jsi poslal, jsi neposlal spravne a ani teoreticky to nejde z kody opravoit, takze jsem na na strankach TP-Link zjistil, ze se jedna o jeden z techto - dvou modemu.

Ve skutecnosti to, co mas doma, je vlastne Wi-Fi router (neboli router s Wi-Fi AP), ktery ma navic jeste zabudovany ADSL modem pro telefonni linku. Novy router tedy nepotrebujes.

Zkus dat AP k oknu s vyhledem na ten obchod, at chytis na tu anteny u toho AP co nejlepsi signal. Dale propoj PC s AP kabelem. V PC v prohlizeci zadej webovou adresu 192.168.1.1 (coz je podle tech vyse uvdenych stranek prednastavena adresa toho AP) a podivej se v nastaveni, jestli vidi tu sit v obchode.

Musim ti take ale rict, ze neni slusne pripojovat se z domova na tu sit. Je to urcene pro zakazniky.

Pises, ze bydlis v dome. Urcite tam mate natazeny i telefon do bytu a tak si muzes nechat od Telecomu (nebo nekoho jineho, kdo si od Telecomu pronajima jejich telefonni vedeni) objednat Internet (asi technologii ADSL) po tech telefonnich dratech.

Dalsi moznosti je pouzivat Internet pres WiFi od nektereho z poskytovatelu Internetu pres WiFi ve vasem meste (viz treba zde nebo zde). Take je moznost mit Internet pres mobilni sit ("mobilni telefon"). Na tech odkazech si urcite dokazes najit vsechny poskytovatele Internetu ve vasem meste.

luke237
hodnocení

0x

Sorry, nekde jsem udelal chybu, tak jeste jednou *zed*

Bohuzel ten odkaz, ktery jsi poslal, jsi neposlal spravne a ani teoreticky to nejde z kody opravoit, takze jsem na na strankach TP-Link zjistil, ze se jedna o jeden z techto - dvou modemu.

Ve skutecnosti to, co mas doma, je vlastne Wi-Fi router (neboli router s Wi-Fi AP), ktery ma navic jeste zabudovany ADSL modem pro telefonni linku. Novy router tedy nepotrebujes.

Zkus dat AP k oknu s vyhledem na ten obchod, at chytis na tu anteny u toho AP co nejlepsi signal. Dale propoj PC s AP kabelem. V PC v prohlizeci zadej webovou adresu 192.168.1.1 (coz je podle tech vyse uvdenych stranek prednastavena adresa toho AP) a podivej se v nastaveni, jestli vidi tu sit v obchode.

Musim ti take ale rict, ze neni slusne pripojovat se z domova na tu sit. Je to urcene pro zakazniky.

Pises, ze bydlis v dome. Urcite tam mate natazeny i telefon do bytu a tak si muzes nechat od Telecomu (nebo nekoho jineho, kdo si od Telecomu pronajima jejich telefonni vedeni) objednat Internet (asi technologii ADSL) po tech telefonnich dratech.

Dalsi moznosti je pouzivat Internet pres WiFi od nektereho z poskytovatelu Internetu pres WiFi ve vasem meste (viz treba zde nebo zde). Take je moznost mit Internet pres mobilni sit ("mobilni telefon"). Na tech odkazech si urcite dokazes najit vsechny poskytovatele Internetu ve vasem meste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]