Nejste přihlášen/a.
dobrý den, měl jsem týden uplně nový počítač a jednou jsem ho vypl, druhej den jsem ho zapnul a začal pípat ani obrazovka nejela tak jsem si nevěděl co stím jsem ho nechal den vyplý vecer jsem ho zapl a jel bez problému 3-4 měsíce a dnes jsem ho zapl a zase to samý obrazovka taky nejde nevím co stím, co na tom nemůže být v pořádku když po tom pípání před 4 mesícama jel uplně bez problému a celý 4 mesíce jsem tam rozjel hry vsechno v pohode... ted me to nejde den zkusím zase zítra zapnout. vždycky to pípne 5x pak chvílu nic a pak zase 5x takto asi dohromady 25x na netu jsem nasel ze kdyz to pipne 5X tak je to procesor ale celou dobu od posledni ho pipani to jelo normal... poradte prosím mi díky
To pípání je v podstatě diagnostika. Podle počtu pípnutí se dá poměrně přesně určit, o jakou závadu jde, takže je zbytečné experimentovat. Už je to moc a moc dávno, co jsem se PC zabýval profesionálně, takže už si to nepamatuju a hledat se mi to nechce, ale určitě se najde znalec starého dobrého DOSu, který bude vědět.
doplněno 20.01.14 20:37:No tak jo, Hope. Máte pravdu. Přinutil jste mě prohledat knihovnu a nenalést příslušnou příručku. Nicméně mě pak napadlo kouknout na Net - a ejhle! našel jsem to během pár vteřin :D . Takže tady je docela šikovný odkaz.
doplněno 20.01.14 21:00:Přemejšlet ? V pondělí večer
? A v takovým počasí
? To je nadlidskej úkon
@magdon: pípání je sice diagnostika, ale s DOSem ani s WIN nemá nic společného, protože ještě nedojde k načítání OSu, jde o indikaci závady BIOSu...
Dále viz moije první reakce...
@prito: Pokud počítač funguje, nic nevyřešíte. Maximálně si najděte na internetu tabulku pípání a vytiskněte si ji pro případné opakování poruchy...
doplněno 20.01.14 20:43:@magdon: rád nutím lidi přemýšlet!
... a ten link je fajn, něco podobného jsem měl na mysli!
ono je pondělí? já už jsem pátej den doma...
Pípání před najetím compu většinou signalizuje chybu BIOSu v počítači, najděte si na netu podle typu základní desky význam pípání, dozvíte se víc...
doplněno 20.01.14 00:29:@ben - přívodní kabel do zdroje - máte na mysli síťový kabel od zásuvky 230V? O podobných příznacích případného vadného kontaktu slyším poprvé...
doplněno 20.01.14 01:19:@ben : opakuji: "slyším poprvé" - tím tuto závadu nevylučuji, jen vyjadřuji údiv nad tím, že je to možné. Ale když popisujete svoji zkušenost tak věřím! Je dobré zveřejnit i nepravděpodobné možnosti řešení, i výjimečné závady se mohou opakovat!
Dobrý den, jako první si zkontrolujte přívodní kabel do zdroje - vytáhnout a zase ho tam pořádně zarazit. Může tam být špatný kontakt. Zdravím!
doplněno 20.01.14 00:57:hop - ano, právě tento přívodní kabel do zdroje. Zdá se to možná divné, ale já jsem takto "vyléčil" kdysi svůj PC, který trpěl na nenadálé a opakované restarty. Po různé léčbě směrem od složitého k jednoduchému (jako asi vždy) jsem zjistil, že kabel se časem uvolnil a ten milimetr povytažení je ten problém - stačilo dorazit a bylo vyřešeno. Ovšem, v daném případě pouze spekuluji. Ale, zase tolik práce to není, tak proč to nezkusit.
doplněno 20.01.14 10:37:magdon - já pro to žádné extra vysvětlení nemám, ale popisoval jsem vlastní zkušenost. Ten "trik" s kabelem jsem již radil několikrát i zde a v jednom případě jsem se trefil a tazatel to potvrdil. Tak možné to asi je. Navíc, toto vyzkoušet je jen otázka chvilky. Ten zdroj je velmi citlivý na podpětí, tak možná tím špatným kontaktem vzniká podpětí. Ale, jak jsem již psal, tak zde je to jen spekulace a problém může být i jinde - a asi i bude.
To bych laikovy moc nedoporučoval. Procesor má asi milion křehkých "nožiček" a když se povede ulomit jedinou, je na vyhození. Navíc je pak potřeba obnovit vrstvu vazelíny mezi procesorem a chladičem a tu doma každý nemá.
doplněno 20.01.14 08:53:ben - pokud myslíte napájecí kabel (230 V), tak je to nesmysl. Bez proudu by počítač ani nepíp.
Jestli je počítač v záruce (píšeš žes měl úplně nový počítač), tak si dobře rozmysli co tam budeš dělat. Pokud vlezeš do vnitřku počítače a poškodíš plomby, tak záruka končí a nic ti neopraví.
Ty můžeš jedině vysledovat nějakou pravidelnost v tom, kdy se ta závada objeví. Toto potom předáš jako popis závady současně s počítačem jako podklad pro reklamaci.
Zdravím ,ten ,,nový počitač" je celý sestaven z nových komponenet nebo něco nové a něco ze starého? Na CPU bych se pouze neupínal .. testnul bych RAM-ky potom udělal test CPU .Něco podobného mi dělala deska od Gigabyt-u ...ale chybu jsem nenasel. Jen si pamatuji že při tom pípání jsem hned udělal restart a PC najelo jako by o ničem nevědělo..ale mé podezření padalo na MB což asi byla pravda protože PC bylo rozebrano zakladní deska odešla vinou OC a ostatni komponenty jedou do dnes. Ale celou sestavu by nebylo marné napsat...toť vše
Win8 64bit,Procesor-AMD A10-5700 APU with radeon, Pamet 8Gb, Graf.Karta- AMD radeon HD 8570 je to uplně nový takže nic starýho by tam neměl být, dnes jsem ten počítač zapl a pípal zase odskočil jsem si pryč pak jsem došel a vidím že už svítila klávesnice tak jsem zapl aji monitor a už to jede,ale aby to zas nejelo v pohodě 4 měsíce a nedělalo to zas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.