Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasdílení internetu na 2 PC

Od: jaromir83* odpovědí: 11 změna:
Zdravím, už jsem se tu na něco podobného ptal, ale teď mě zajímá 1 konkrétní otázka. Mám doma 2 PC, jeden připojený na internet, v každém 1 síťová karta, na obou Win XP SP3. Bude mi k nasdílení internetu i na druhý PC stačit dokoupit jednu síťovku a nekřížený kabel? Dík za odpověď mistři.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano stačilo a naistaloval by jsi proxy server nebo přemostil připojení. Nicméně při ceně pod 500kč za router mi to přijde jako zbytečné, podobně jsem to řešil před lety na dial-upu :)
jaromir83*
hodnocení

zbytečné? u mě rozhoduje každá koruna:) funkčně to bude stejný jak s routerem, jen tam nebudu moct případně napojit další počítače do sítě, chápu to dobře? (a za router chtěl provider navíc 700,-) je víc druhů síťovek, nemůžu udělat chybu při nákupu, bude mi stačit ta nejlevnější? přeci jenom jeden z těch PC už má své nejlepší roky za sebou, nebude problem s kompatibilitou? ď.
Jo zbytečně. Za router by chtěl poskytovatel leda když by ti ho instaloval. Dále ušetříš za elekriku páč ti pořád nepojedou 2PC, bude to spolehlivější, bezpečnější (v síti poskytovatele bude jen router a ten bude oddělovat tvou domácí síť)... ale ano bude ti stačit ta nejlevnější stovková síťovka a za předpokladu že tam máš klasické PCI sloty tak to neni problém dvtech.shop.ekatalog.biz/...
Nevim co máš za pc, nevim zda jsi schopen je sesíťovat,ale jinak to problém neni
jaromir83*
hodnocení

můžeš prosím vysvětlit co jsi myslel tím "(s routerem) Dále ušetříš za elekriku páč ti pořád nepojedou 2PC". proč by mi bez routeru měly jet oba PC? ď.
logicky: pc2 je připojeno přes pc1. Budu mít puštěné pc2 a budu chtít na net, co musim udělat? Spustit pc1. PC1 oproti routeru žere několikrát tolik ;)
jaromir83*
hodnocení

tak to je nejhorší. já myslel každý zvlášť aby bylo připojený na net a ne že když budu chtít na net na pc2 tak budu muset zapnout i pc1. s routerem by běžel na pc2 net i bez zapnutýho pc1 (na němž je napojenej net)? ď.
člověče dyď to píšu od začátku. Bez routeru by bude sdílet net pc1, s routerem ti bude sdílet net router a bude jedno jaké pc bude napojeno
jaromir83*
hodnocení

je víc druhů routerů nebo si můžu koupit jakýkoliv. nějaké nevýhody u levných routerů? ď.
Záleží jaké máš připojení. Pokud nemáš adsl tak by ti stačil třeba tenhle: dvtech.shop.ekatalog.biz/... už jsem o něm někde psal, neni nejlepší,ale pár mi jich běhá a šmejdy to nejsou a za tu cenu...
Pokud máš kabelovku tak modem připojíš do wan portu (pokud namáš usb modem)
jaromir83*
29.05.08 00:39
hodnocení

mám wifi
Tak ten přívod na wifi dáš do wan portu routeru a router nastavíš tak jak je teď nastaven počítač a počítač nastavíš na ip v rozsahu routeru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]