Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už jsem se tu na něco podobného ptal, ale teď mě zajímá 1 konkrétní otázka. Mám doma 2 PC, jeden připojený na internet, v každém 1 síťová karta, na obou Win XP SP3. Bude mi k nasdílení internetu i na druhý PC stačit dokoupit jednu síťovku a nekřížený kabel? Dík za odpověď mistři.
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Ano stačilo a naistaloval by jsi proxy server nebo přemostil připojení. Nicméně při ceně pod 500kč za router mi to přijde jako zbytečné, podobně jsem to řešil před lety na dial-upu ![:) :)]()
jaromir83*
zbytečné? u mě rozhoduje každá koruna
funkčně to bude stejný jak s routerem, jen tam nebudu moct případně napojit další počítače do sítě, chápu to dobře? (a za router chtěl provider navíc 700,-) je víc druhů síťovek, nemůžu udělat chybu při nákupu, bude mi stačit ta nejlevnější? přeci jenom jeden z těch PC už má své nejlepší roky za sebou, nebude problem s kompatibilitou? ď.
Jo zbytečně. Za router by chtěl poskytovatel leda když by ti ho instaloval. Dále ušetříš za elekriku páč ti pořád nepojedou 2PC, bude to spolehlivější, bezpečnější (v síti poskytovatele bude jen router a ten bude oddělovat tvou domácí síť)... ale ano bude ti stačit ta nejlevnější stovková síťovka a za předpokladu že tam máš klasické PCI sloty tak to neni problém dvtech.shop.ekatalog.biz/...
Nevim co máš za pc, nevim zda jsi schopen je sesíťovat,ale jinak to problém neni
Nevim co máš za pc, nevim zda jsi schopen je sesíťovat,ale jinak to problém neni
jaromir83*
můžeš prosím vysvětlit co jsi myslel tím "(s routerem) Dále ušetříš za elekriku páč ti pořád nepojedou 2PC". proč by mi bez routeru měly jet oba PC? ď.
logicky: pc2 je připojeno přes pc1. Budu mít puštěné pc2 a budu chtít na net, co musim udělat? Spustit pc1. PC1 oproti routeru žere několikrát tolik ![;) ;)]()
jaromir83*
tak to je nejhorší. já myslel každý zvlášť aby bylo připojený na net a ne že když budu chtít na net na pc2 tak budu muset zapnout i pc1. s routerem by běžel na pc2 net i bez zapnutýho pc1 (na němž je napojenej net)? ď.
člověče dyď to píšu od začátku. Bez routeru by bude sdílet net pc1, s routerem ti bude sdílet net router a bude jedno jaké pc bude napojeno
Záleží jaké máš připojení. Pokud nemáš adsl tak by ti stačil třeba tenhle: dvtech.shop.ekatalog.biz/... už jsem o něm někde psal, neni nejlepší,ale pár mi jich běhá a šmejdy to nejsou a za tu cenu...
Pokud máš kabelovku tak modem připojíš do wan portu (pokud namáš usb modem)
Pokud máš kabelovku tak modem připojíš do wan portu (pokud namáš usb modem)
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]