Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jdou odstranit vložené titulky?

Od: terezkis odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, stáhla jsem si film a až poté jsem zjistila, že už jsou v něm vloženy titulky, ale ne české, když tam přidám ještě české, tak se mi to bije. Proto se chci zeptat, jestli je možnost nějak z videa odstranit již vložené titulky? I když se obávám, že to asi nepůjde. Předem děkuju.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejde to. Nastavte si v přehrávači (např. VLC umí) černý obdélník okolo titulků, to pak ty vložené neuvidíte a nebudou vás rušit při čtení českých. Taky jsem si tahkle stáhnul nějaký film, tuším měl čínské titulky, nebo něco takového, což bylo velmi rušící.

Jdou odstranit vložené titulky?
gothiclady07

Chci se zeptat, jak přesně dosáhnout černého obdélníku. Následovala jsem vaše rady ve VLC a obdélník mi to vytvořilo pouze šedý, poloprůhledný, přes který jsou původní titulky stále vidět a pořád docela ruší. To KMPplayer to zvládl dobře, vidím už pouze české titulky, zato mu zas při tomto nastavení vypadává obraz videa, naprostou vtěšinu filmu jde vidět jen bílá plocha a na ní běžící titulky.A když je obraz bílý, nejde po kliknutí pravého tlačítka myši ani vidět menu, prostě to celé nějak blbne do chvíle,kdy je obraz zase vidět. A po vteřině nanovo bílá obrazovka :(

když vlevo dole změníte nastavení z jednoduchého na vše, tak rozkliknete Video - Titulky a OSD - Vykreslovač textu a je tam neprůhlednost pozadí. Nastavením na 255 by mělo být neprůhledné :)

doplněno 31.12.14 09:45:

vyzkoušeno a funguje :)

house

mám ten stejný problém jako ghoticlady07...,ale podle vašeho návodu nemúžu docílit černého obdelníku...jenom šedo-průhledného. Můj problém je, že nemám vykreslovač textu :///

doplněno 18.07.15 17:28:

prosím o radu ://

Jdou odstranit vložené titulky? #2

tomasek*
hodnocení

2x

To záleží na tom, jestli jsou vložené přímo ve videu (v obraze), nebo jestli v souboru (ve video souboru) jako "příloha" a dají se vypnout. Pozná se to buď tak, že to v nějakém programu (nebo v TV) zkusíte vypnout. Nebo podle kvality - jestli je ten text kvalitní (žádné kostičkování), tak jsou to "vnořené" titulky, pokud je ten text ne úplně kvalitní (lehce kostičkovaný, lehce "rozmazaný"), jsou titulky přímo ve videu (v obraze). Buď je zakrýt tím čtvercem (nebo je možné je i "rozmazat"), nebo ono video oříznout...

kangaroo*
hodnocení

0x

Pokud nebudou vloženy na pevno, tak je mažu a upravuju pomocí free programu MKVToolNix

stahuj.centrum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]