Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pinmod 1,7ghz pentium M (dothan)

Od: cardik odpovědí: 3 změna:

Lze udělat pinmod případně voltmod u notebooku hp compaq nx6110? Konfigurace je následující. Pentium M 1,7Ghz, 1,5GB paměť ddr 333mhz integrovaná grafika intel GMA s 128 mb sdílené paměti. 60gb /4200 pevný disk

Kde přesně by se měli ty piny propojit? Sice jsem našel na netu návod ale to bylo u ntb dell ale nikde jsem nenašel u hp i když je procesor stejný. U toho dellu jsem našel návod alenikde nebyl detail kam přesně vložit ten dratek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli je stejný procesor, budou stejné i piny. Já mám takto trvale přetaktovaný svůj notebook Acer Extensa 5220 (Dual-Core 1,73 GHz @ 2,1 GHz), tím se přetaktovaly i RAM, navíc je teď mám v dual-channelu, takže nárůst výkonu je znát a žádné přehřívání se ani přesto nekoná. Běží tak už dobré 3 roky.

Dělal jsem to podle návodu pro tento socket všeobecně, takže u různých typů notebooků by se to nemělo nijak lišit ;)

cardik
hodnocení

No toto je technologie Centrino z roku 2006 soc. 479/mpga 478 nebo tak nějak. Takže ten drátek asi musí být u každého typu procáku jinde.

cardik
hodnocení

Tak vlastně pinmod nemohu použít protože procesor už má frekvenci 533Mhz a shánět 400mhz procesor nemá dle mne cenu.

Jde tento procesor nějak jinak přetaktovat? A jde nějak v tom ntb hp compaq nx6110 změnit bios či ho updatovat? je tam verze 1.15 ale nejde nic nastavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]