Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vir a jeho odstrnění

Od: prochy odpovědí: 4 změna:

Chci se zeptat jestli pumůže obnovení továrních dat ke smazaní viru v mém notebooku, protože mi nejdříve free avast měl vypršet za 20 dnů a přestal mi v avastu pracovat firewall a nešel zapnou.. tak mi kamoš poradil, že si mám naistalovat Comodo free antivirus a ten našel Trojanware.. a po jednom dni mi nešlo nastavení jasu obrazovky (nejde zesílit ani zeslabit)... a pár podobných věcí u vypnutí zvuku (automaticky se zapl).. Pls poraďte.. díky ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

amidamaru*
hodnocení

0x

Lepší budeš mít,když si stájneš skušební verzi essetky,necháš projet,přesCCleaner odstraniš,a pak si nainstaluješ nové drivery.Jak zvukovky,tak i obrazu.Ale jsou tady lepší rádci.Já bych to však tak udělal.

hodnocení

0x

Par antiviru pracuje on-line eset a pod.

Obnovení továrních dat :) Myslíš pravděpodobně že vrátíš počítač do stavu před zavirováním ze zálohy windows že jo. Tak to ti ale problém nevyřeší. Trojan bude dál v počítači a po spuštění se ti opět začne kopírovat do obnovený zálohy. Chlapi ti tady radili ten Eset Online Scanner. Ten by měl zabrat ale nezapomeň v něm zaškrtnout spuštění testu při bootování. Pak stáhni a instaluj Spybot search and destroy a projeď počítač ještě s ním. Radil bych ti ještě udělat test programem Hijack a nechat si jeho log posoudit na fóru Viry.cz ale nevím jestli tě tam nesprdnou žes vlastně všechny stopy infekce smazal tím antivirem a oni to budou pak hůř hledat. Možná by stálo za to celé stadium pokusů vynechat a obrátit se na ně rovnou.
mildaivos

Stáhni zive.cz/... a nech to tím projet (trvá to celkem dlouho než vše proskenuje :) )

nebo se zaregistruj na viry cz řešení problémů s logy a postupuj podle rad moderátorů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]