Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetažení emailů do jiné schránky

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Mám už zahlcenou emailovou schránku od známých, příbuzných a různých rozesílatelů reklam, tak jsem si říkal udělat si novou a dát to jen těm lepším co mi neposílají ty hovadiny. Dalo by se ale všechno podstatné nějak přesunout na ten nový email? Nic mě nenapadá.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na na typu schránky.. V outlooku se dají mejly označit a najednou přeposlat kamkoliv..

Na seznamu jsem to dělala tak, že jsem si propojila schránky navzájem. Je to v nastavení. Dá se tam nastavit, jestli chcete přeposlat mejly všechny nebo jen nepřečtené. Takže buď si nechat ve schránce jen mejly, které chci přesunout a ostatní smazat a dát přesunout všechny nebo ty, které chcete přesunout, označit jako nepřečtené a tím pádem se stáhnou jen ty, pokud dáte stahovat "jen nepřečtené"- když bylo hotovo, propojení schránek jsem zrušila..

Ale možná existuje ještě i jednodušší způsob, nevim..

doplněno 16.01.14 15:09:

Seznam má docela hezky napsaný návod, tak snad pomůže ;)

napoveda.seznam.cz/...

doplněno 16.01.14 16:30:

To propojení schránek, jste udělal v té NOVĚ založené schránce, že? (Jen se ujišťuji) - pak by to mělo trvat cca 15 minut než se pošta začne stahovat - pokud je vše nastavené dobře..

hodnocení

To by šlo, ale chce to po mně POP aj. což netuším kde to vzít.

doplněno 16.01.14 16:04:

Vše jsem udělal podle návodu, ale do druhé schránky mi email nedošel...

fribble*
hodnocení

1x

Záleží na mailu, na Seznamu všechny reklamy označím jako SPAM, nežádoucí adresy označím blokovat a chodí mi jen, co a od koho chci. Nastavení jde kdykoli změnit, do spamů se podívat, adresy odblokovat ...

ukulele*
hodnocení

0x

Nenapadlo tě ty meily přeposlat ze staré na novou emailovou adresu?

foo*
hodnocení

0x

Tento problém s více schránkami jsem řešil tak, že emaily co jsem si chtěl nechat jsem si přeposlal ze staré schránky do nové a v nové schránce jsem si pro tyto přeposlané emaily udělal složku.

miklous*
hodnocení

0x
Přeposlání do nové je možnost, ale stejně to znamená pracně procházet schránku stávající. Nebylo by jednodušší, prostě emaily o které nestojítě označit a vymazat? A reklamy jdou zakázat.

hodnocení

0x

schránku jsem si nechal,protože ani nevím,kde všude, včetně úřadů - např. finančák,pojišťovna apod. jsem ji zadával, ale udělal jsem rázný krok v tom, že u zasílatelů reklam jsem vždy na konci emailu odhlásil (zrušil) zasílání reklamních emailů a když to nepomohlo, tak jsem poslal výhružný email (mohu poslat vzor) u ostatních využívám možnost v outloku blokovat email. Když kouknu do koše mohu zkontrolovovat,jestli tam není některý email omylem.

K tomuto opatření jsem musel přikročit, protože jednak dosti nakupuji na webu a všude je potřebný souhlas se zasíláním reklam jinak mne stránka nepustila dál a samozřejmě okamžitě následuje smršť reklamních emailů (týká se především různých slevomatových akcí) a potom známý odešel do důchodu a nudí se a je schopný mi přeposlat denně 12-15 "ptákovin",které ani nečtu a nechám v koši.

hodnocení

Zatím nic z toho se mi nehodí. Nepotřebuju radu jak zlikvidovat reklamy atd. ale jak nenáročně přeposlat všechny emaily do jiné schránky. Jeden po druhém posílat se mi opravdu nechce. Jde o obyč. schránku na seznamu.

Jak můžeš mít plnou schránku na seznamu když tam je schránka neomezená! Schránku můžeš přeposlat na jiný učet a starou smazat. a používat ji dál s novými mejly. Najdeš to NASTAVENÍ-SCHRÁNKA-PROPOJENÍ SCHRÁNEK

hodnocení

Nemyslel jsem plnou jako plnou, ale plnou jako že každý den chodí desítky zbytečných emailů.

Zbytečné meily můžeš blokovat nebo abys neurazil kamaráda ktrerý Ti posílá meily Jestli to nepřepošleš do týdne zemřeš,nebo nějaké andělíčky tak nasměruješ do spamu a on nic nepozná za to ty budeš mít klid vše bude ve spamu. Nastavíš to tak NASTAVENÍ-FILTRY.a tam zadáš jeho em.adresu. Samozřejmě se můžeš na spamy podívat. Jsou v meilech v levo Přijaté,odeslané spam.Asi po30 dnech se smažou.

zabu
Já to mám tak, že mám schránku např jen pro Aukro. Nikam jinam jsem ji neuvedl. Pro nákupy po internetu mám taky zvláštní mail. Jiný mám pro různé "povinné" přihlašování do různých diskuzí apod. Jiný mám pro lidi, se kterými si vyměnuji ty desítku MB různých sranda mailů, přeposílaných pořád dokola. Většina lidí, až na nevychovatelné jedince, tenhle systém pochopila a respektuje ho. Mají to často podobně. Kde to šlo, jsem nastavil antispam filtry. Fakt je, že nepřistupuji na žádný Email přes Webové rozhraní, ale s pomocí Thunderbirda, protokolem POP3, to stahuju všechno k sobě do počítače. Ringo, to je ten POP co po tobě nevímproč chtějí. Podle mě je lepší mít maily doma v PC, než se spoléhat na Web server, že mi je uchová. Ale to opravdu jen na okraj, nechci tu vyvolávat debatu co je lepší. Nevím to, jen to MĚ připadá lepší.

kami95
hodnocení

0x

Přeposlat, ale pokud to chcete dělat jen proto, že máte schránku plnou, tak snad jde velikost schránky nějak rozšířit, ne? Podle toho asi, kde tu schránku máte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]