Nejste přihlášen/a.
Mám wifi router Dlink DI-524 a chci zvýšit sílu signálu v domě. Už jsem stáhnul nový firmware, ale signál je stejný. Zvýší se síla signálu, když bych koupil tuto anténu aukro.cz/...
Díky za rady
Pokaždé, když anténu vyměníte za tu, která má vyšší zisk, tak by měl být signál lepší/silnější. Otázka potom je, o kolik. Navíc je také otázka, zda má ta anténa z Aukra skutečně takový zisk - moc bych tomu nevěřil a anténu spíš koupil u většího obchodníka (typu Alza, Czech Computer, Mironet atd.)...
doplněno 03.03.14 12:48:rv: Ano, ale anténa je pořád stejná - resp. anténa slouží jak pro příjem, tak pro vysílání... Takže pokud mám na zařízení dobrý signál, znamená to, že příjem i vysílání budou OK (zjednodušeně: signál = příjem a odesílání)...
Dobrý den, taky jsem to tak řešil. Možná že anténa nebude mít delarované parametry, ale určitě silnější, než to zoufalství v origo balení, to má mysím 2dBm. Jen si ještě musíte uvědomit, že přes některé materiály neprojde žádný signál bez ohledu na výkon antény a vy pak pouze zarušíte svoje okolí. Pro začátek bych zkusil raději něco se ziskem okolo 5-7 dBm.
signál má omezenou hodnotu na vysílací straně na +20dB danou normou. Pokud dáte výkonnější antému, měl byste o stejnou hodnitu snížit výkon dodávaný do antény.
Firmwaree nemůže mít vliv na zvýšení výkonu,protože respektuje normu! Kdyby ji nerespektoval, nebyl by schválen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.