Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovladač síťové karty

Od: miro® odpovědí: 9 změna:

Jak si poradit?

Jak postupovat, kde nalézt ovladač na Síťovou kartu, když neznám jejího výrobce, ani typ? Provedl jsem formátování HDD -před tím bylo vše funkční. Jedná se o OS Win.XP .

Děkuji -miro

doplněno 15.01.14 14:26:

Nejedná se o integrovanou kartu na Základní desce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíš hledat a hledat.

Pokud je karta součástí základní desky, tak podle označení základní desky a výrobce.

Pokud je to rozšiřující síťová karta, tak při demontáži karty zase musíš najít nějakého výrobce nebo typové označení. Někdy se to dá dohledat i podle osazených čipů (popisu na integrovaných obvodech).

tomasek*
hodnocení

0x

Ovládací panely --- Systém --- Správce zařízení --- Síťové adaptéry

Tam byste měl najít info o dané síťové kartě. Nebo použít např. program AIDA64, který Vám PC také proklepne a dohledáte typ karty (podle toho už např. s pomocí Google dohledáte ovladače).

hodnocení

Problém je také v tom, že při spuštění OS neni nalezen nový Hartware, ani není uveden ve Správci zařízení a já jej musím doinstalovat ručně a odkud, když neni uveden v nabízeném seznamu (neznám jeho výrobce o pod.) a ani nemám instalační disk? miro

praivo*

A co takhle se na ni podívat? Silně pochybuji o tom, že na sobě nemá vůbec žádné označení.

tomasek*

Taky možnost - když se jedná o "externí" kartu, tak tam nějaká identifikace bude. A fakt bych zkusil ten program AIDA64 - často zobrazí i HW, který ve správci zařízení není (nebo je "skrytý" pod nic neříkajícím označením).

hodnocení

Toto je vše co jsem na předmětné síťové kartě přečetl. - miro dík

Ovladač síťové karty
tomasek*

Tak na stránkách výrobce jsem to našel:

dlink.com/...

Zkuste a dejte vědět :).

hodnocení

Vřele děkuji za Vaše usilí pomoci. Dík.

Podle Vašeho odkazu mně byly nabídnuty 3 verze ovladačů, bohužel ani jeden se mně nepodařilo stáhnout.

Problém se podařilo vyřešit cestou : Ovládací panely-systém-správce hadweru-síťové adaptéry-aktualizace ovladače - viz obrázek, kdy jsem zvolil druhou nabídku (obě totiž mají úplně stajné označení) zatím co jsem vždy volil prvou. Poté vše proběhlo o.k.. Síťové připojení funguje.

Ještě jednou děkuji - miro

Ovladač síťové karty #2
tomasek*

Tak bezva. Ony jsou pro onu síťovou kartu k dispozici dvě "specifikace" (A a B) - rozdíl jsem nezkoumal, ale spíš jsem to tipoval na potřebu té B specifikace. S tím možná souvisel i ten výběr hardwaru k aktualizaci (verze A, verze B).

Hlavně že to chodí :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]