Nejste přihlášen/a.
Zdravim, prosím o radu, mám notebook HP Pavilion dv6 2140ec a nefunguje mi na něm integrovaná čtečka pamětových karet, v Biosu se nedá prakticky nic nastavit, nevidim v něm ani hdd ani dvd vypalovačku, takže si nemužu ověřit zda vubec žíje a chybí mi jen ovladače, nebo vubec nefunguje. Ve správci zařízení se mi žádné nenainstalované ovladače neobjevují a i když jsem zkoušel doinstalovat ovladače přímo od společnosti HP tak to taky nepomáhá, ve složce počítač vidim jen hdd, vypalovačku, ale čtečku ne ( po koupi a první instalaci tam normálně byla ). Kamarád má stejnej notebook jako já, a jemu se po přeinstalování ntb. nainstaluje vše včetně čtečky.
Nevěděl by někdo z Vás jak přijít na to jestli jde o nefunkčnost karty nebo jen nějakou softwarovou chybu? předem díky za rady
HP Pavilion dv6 2140ec
AMD Turion™ II Dual-Core Mobile M520 2,3 GHz
nejnovější verze Biosu: F.13
Dobrý den, podle všeho je čtečka zakázána v BIOSu, protože jinak by musela být vidět ve Správci zařízení - a také stav ovladačů. Vím jen, že u mého staršího i jiného NTB a také HP jsem musel tuto čtečku vypnout, protože bránila bootování OS Linux. Takže, znovu a podrobně prohledat BIOS a u čtečky volit "Enable". A nezapomenout změny uložit. Zdravím!
doplněno 14.01.14 13:55:V mém NTB a jeho BIOSu to je volba "Security" / "Device security" / "SD Card Slot" = Enable.
doplněno 14.01.14 23:51:Už po tom nepátrejte a hlavně, že to funguje - a vidíte, že to bylo v tom BIOSu.
doplněno 14.01.14 23:57:Pokud tomu dobře rozumím, tak jste měl vlastně povolené vypnutí proudu do čtečky, tak nemohla fungovat. Nyní jste vypnul možnost, aby byla čtečka bez proudu, tak funguje. Tak si vysvětluji pojem POWER SAVING.
zdravím, tak problém jsem vyřešil, opravdu to bylo nastavením biosu, našel jsem tam položku:
CARD READER / 1394 POWER SAVING ENABLED
z toho jsem usuzoval že karta je povolena proto nefunkční, vyloženě ze zoufalství jsem tuto položku přepnul na možnost
DISABLED
a okamžitě po přihlášení začaly windowsy zběsile hledat ovladače a čtečka se tak rozchodila. Kdyby mi ještě někdo dokázal vysvětlit z jakýho důvodu jsem to musel zakázat abych kartu rozchodil, byl bych nadmíru spokojen díky moc všem zúčastněným
nejak se mi tam vytratily informace tak jen doplním:
CARD READER / 1394 POWER SAVING - ENABLED
jsem měl vždy nastaveno a čtečka nešla. Po přepnutí na možnost DISABLED se čtečka rozběhla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.