Nejste přihlášen/a.
Zdravím, spoustu knih je na internetu zdarma, ale z obrazovky se mi to číst nechce, uvazoval sem o tom ze si koupim ctecku knih. Nebolí z toho oči? Jakou by jste mi doporučili? Jaké by měla mít alespon rozlišení? Potřebuju aby dokázaa otevrit i pdf soubory.
Děkuji za odpoved
Rozhodně Amazon Kindle (např. Paperwhite)
Vůbec neberte vážně řeči typu "Amazon Kindle nebrat" a podobně... jak tak koukám, bez jakéhokoliv vysvětlení proč vlastně nebrat?
V podstatě s žádnou čtečkou nešlápnete vedle, co se e-inku týče, pak už jde spíš o to, co se vám designově víc líbí a jakou výbavu očekáváte, např. dotyk, nedotyk, wifi už dnes mají opravdu všechny, češtinu taky zvládají všechny, nasvícení (Paperwhite - nemůžu si vynachválit) a podobně.
Zpracování má Kindle opravdu asi nejlepší, co jsem viděl (vlastním Paperwhite) a nevypadá jako plastová hračka, což spousta čteček od ostatních výrobců ano.
Co se týká reklam, pokud chcete ušetřit, můžete si koupit sponzorovanou verzi (reklamy jsou pouze v menu a spořičích), ale také nemusíte, připlaťte pár stokorun a kupte nesponzorovanou verzi.
Další možností je nákup z německého Amazonu, což požaduje malinko snahy, ale bez problémů získáte nesponzorovanou čtečku za bezkonkurenční cenu a zároveň německý Amazon dává dvouletou záruku.
Na PDF se ale u čteček moc netěšte a to ani u Kindle, tak ani u zmiňovanéhoPocket booku, velikost displaye to prostě moc nedovoluje, pokud ovšem není PDF přímo určeno pro čtečky.
A co se týká zátěže očí, stále čtu jak na Kindle, tak papírové knihy a buď je to stejné, nebo se mi na čtečce čte dokonce o něco líp.
Přesně tak, kupte to, co se bude hlavně líbit vám, dnes úplně nemůžete šlápnout vedle.
A co se týká čtení, po zakoupení čtečky jsem začal číst cca 5x víc než předtím
Já osobně bych doporuči amazon kindle paperwhite... a to z důvodu velmi specifického vestavěného osvětlení které nelikviduje oči ani po několika hodinách...
Naprosto perfektní...i když tuším vice než jen tuto světelnou čtečku na trhu, jsem naproto spokojen... objednána z německa ve vánoční akci za cenu o které se lidem může v čechách zdát...
Prakticky si to čtení bez podsvětlení nedokážu už vůbec představit...
hangar:
PocketBook dělá samozřejmě taky model s E-inkovým displejem a s podsvitem, ale nemůžu si pomoci, práce je s tím podstatně lepší po všech stránkách než s Kindle.
Doporučuju čtečku knih Kindle od Amazonu, mám jí vyzkoušenou ...PDF knihy v pohodě a pokud mám knihu v nepodporovaném formátu, tak si to převedu do PDF třeba na otevrito.cz/... (ikonky dole).
Asi bych fakt značku moc neřešil, spíš si ji nechte předvést a osahejte si ji. Oči z toho zaručeně nebolí, měl jsem čtečku na dovolené a je to pohodlnější než kniha. PDFsoubory otevře každá, ale jak už bylo řečeno, žádná čtečka není na čtení z PDF primárně určená, spíš je to taková nouzovka. Já si všechny PDF převádím na příjemnější formát. Ale opravdu, pokud jste náruživý čtenář, jděte do toho.
Achjo, tak znovu a pomalu a podrobněji:
Amazon podporuje jeden formát, jedou na něm reklamy, pokud chce mít člověk v knize pořádek tak je to taky trochu složitější.
PocketBook podporuje všechny knižní formáty, má jadnodušší ovládání - přesněji - všechno potřebné ma lépe dostupné.
Pro obhájce Kindle - neobhajuji jen tak pro nic za nic já mám Kindle, žena a dcera má PocketBook a jen jim tiše závidím
Při nejbližší příležitosti si koupím PocketBook taky a na Kindle šlápnu
Tak si obhájci Kindle vemte někde do ruky PocketBook a pak doporučujte, asi taky budete muset uznat, že jste šlápli vedle na něčí doporučení, protože každý doporučuje Kindle, Kindle byl v začátcích opravdu dobrá volba, ale teď už se doporučuje ze setrvačnosti, aniž by někdo přehodnotil, že teď je lepší volbou jiný výrobce.
Už jenom zmíněné PDF je na PocketBooku použitelnější i v neknižní úpravě, včetně obrázků. Zkoušel jsem na tom elektrická schemata v PDF, prohlížet A4 je na malém dispeji formou pohyblivého okna u Kindle jak drbat se pravou rukou za levým uchem...
V PocketBook aplikace na slovníky, plně podporuje češtinu, je tam linux s kterým můžete dělat co chcete a nahrávat aplikace...
Co můžete udělat s Kindle k obrazu svému? Ani obrazovka (tapeta) při vypnutí nejde změnit bez zásahu do systému
Pokud se vrátíme k dotazu tazatele, tak žádá o doporučení knihy. Pokud si rozmyslí zadli potřebuje dotykový displej, Wi-Fi, podsvit tak už mu zbývá vybrat firmu, padly zde dvě Kindle a Pocket. Obě nabízejí modely co mají to nebo ono, každopádně si lze u obou vybrat takový model co ptřičné funkce bude mít. Nástává další otázka z jakého důvodu dát přednost té nebo té firmě.
Ono je hezké, že díky konc¨verzím na kindlu přečtu všechno, ale ta konverze tam je, je to maličkost, ale hraje v neprospěch kindle.
Ono je hezké, že pořádek se udělá díky kolekcím, je to maličkost - "ale chce to svojí logiku" - hraje v neprospěch kindle.
Spousta maličkostí v kindlu nejde bez PC, nebo připojení na net - hraje v neprospěch kindlu
Dalo by se ještě pokračovat, udejte někdo jediný důvod, proč by měl tazatel dát přednost zrovna kindle, před poket. Samotného by mě to zajímalo, abych mohl přehodnotit svůj názor a až se mě někdo zeptá na radu, tak mu řeknu hele je to tak a tak...
Ale Vy to stále nechápete, já neprosazuji nic svého, jen jsem reagoval na Vaše nesmyslné argumenty, které naprosto zavádí a nejsou pravdivé. To je vše. Jako první jste začal dle svého slovníku "vnucovat" svůj názor. Nebo vlastně ne, Vy jste doporučoval jednu čtečku, zatímco ostatní vlastně jen vnucovali jinou (a miluju lidi, co začnou argumentovat hloupostmi typu "čecháčství" a podobné populární výrazy)
Až mi někdo vysvětlí, co to slovo vlastně znamená, snad ho i pochopím... A už vůbec nechápu, jak to slovo vlastně souvisí v kontextu s touhle debatou...
Někdo má jiný názor než Vy, tak je to pro Vás zvykem "čecháčků"? Dovolte se mi tady hodně zasmát... nedává mi to moc smysl
----------
Když se tedy vrátíme k "doporučování" čtečky, což tazatel chtěl, nechtěl doporučit knihu, jak píšete, všichni se tady tak nějak vyjádřili ke konkrétnímu typu, v mém případě to byl např. Paperwhite.
Naprosto netuším, o jakém "Kindlu" vlastně celou dobu píšete, protože jste to ani jednou neuvedl... a abych pravdu řekl, rozdíl mezi Kindlem wifi (ať už verze 4 nebo 5) a Paperwhitem je obrovský.
Který Pocketbook vlastně doporučujete? Je jich taky mraky a každá je jiná.
Spousta věcí s jakoukoliv čtečkou bez PC jde docela špatně... neprospěch všech čteček
A chtěl jste jeden důvod, já Vám jich dám několik (ale pozor, jsou to moje důvody a nemusí se tedy slučovat s Vašimi)
- Kindle vypadá skvěle (design) (z mého pohledu má prostě oproti ostatním obrovský náskok)
- má skvělý nasvětlený display (Paperwhite - dotykový kapacitní display)
- Kolekce (naprosto mi vyhovují a je to opravdu o tom, co komu vyhovuje, naprosto subjektivní)
- Neskutečný výběr obalů (od stokoruny na eBay, když nechci kupovat u překupníků na Aukru za trojnásobné ceny)
- PDF se mimochodem na Paperwhitu dá také prohlížet posuvem a to prstem (ha a jeden neprospěch je pryč)
- spousta periodik se dá nechávat posílat přes net přímo do čtečky (možná to podporují i jiné čtečky, ale to netuším)
- pokud se budeme bavit o ceně za samotnou čtečku, už dávno neplatí, že je Kindle o tolik dražší, jako to bývalo
A mohl bych pokračovat dál.
Na závěr už jen napíšu, že Kindle mi nikdo nedoporučil, prostě jsem si sehnal co nejvíce informací o co nejvíce čtečkách a pak jsem si prostě vybral... Před dvěma lety to byl Kindle wifi (4) a po roce naprosté spokojenosti jsem vyměnil za Paperwhite a opravdu bych NIKDY neměnil, protože jsem naprosto spokojený i s Paperwhitem a nemám jediný důvod přemýšlet o změně "značky"
Koukám taková polopekná hádká tak trochu v neprospěch bmbx ... jak již psali, tak trochu bez argumentů "bych zašlapal kindla"
Jinak hlavní důvod proč kindle hned tak měnit nebudu je funkce kniha->email->kindle
To značí najdu náhodou dobrou knihu..90% surfu je u mě z mobilu, najdu knihu a nechám ji poslat meilem na amazonočtečkový meil... kniha se pošle sama a objeví se doma na kindlu... navíc nesedí li něco tak se to během cesty přeformátuje..alespoň myslím...
Tuto funkci zatím konkurence nepodporuje a pokud ano... nikde o tom nepsali...
JInak to pdfko je čitelné asi tolik jako na ipadu mini za 15 tisíc... je celé o velikosti...
kdyz budu mit barevny obrázek, zobrazí ho čtečka černobíle / ve stupnich sedi? Třebas když budu mit oskenovanou obrázkovou knihu.
Ano, přesně tak, čtečka obrázek zobrazí černobíle v odstínech šedi.
Musím ale upozornit na to, že díky malému rozměru displeje může nastat problém například u komixů, kde je většinou text v obrázcích docela nečitelný, nebo velice obtížně. (platí pro všechny čtečky s displejem kolem 6")
Čtečka je prostě primárně určena pro konzumaci spíše textu. Ale pokud bude text obsahovat doprovodné obrázky, problém mít nebudete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.