Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s netbookem

Od: honzas1® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotaz na někoho kdo se vyzná v počítačích... jde o netbook acer one D255 a problém je v tom, že po naformátovaní disku a nainstalování windows se vše tváří naprosto normálně, jenže je problém v tom, že pokud se několikkrát restartuje nebo vypne a zapne, tak to pak začne házet chyby, jednou to začlo házet modré obrazovky, nebo jen zůstane černá obrazovka ale nejčastější chyba je 0xc00000e9... mám podezření že je HDD načaté.. zkoušel jsem různé programy na opravu, i příkaz chkdsk ale nic nepomohlo.. dělá to pořád to samé. zkoušel jsem na to nahodit i linux... tvářilo se to velice nadějně... hrál jsem si s tím celý večer av pořádku to běželo, jenže zklámání přišlo až ráno, kdy jsem ho zapl a začly vyskakovat chybové hlášky stylem že tam chybí několik souborů, takže to opět nenajelo.. neví někdo čím by to mohlo být? nebo jak to zjistit? nerad bych investoval do HDD a pak to dělalo to samé... díky za rady...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uda1966*
hodnocení

1x

Dobrý den

Otestujte si disk tímto programem: stahuj.centrum.cz/...

Pozor při instalaci aby jste nenainstaloval nějaký nechtěný sofrware.

Problémy které popisujete může spůsobovat ram.

hodnocení

1x

Setkal jsem se s podobným chováním notebooku. Otestoval jsem pamět RAM. Jeden ze 2 ks RAM byl vadný. Po výměně je vše OK. Zkuste otestovat RAM vhodným programem.

hodnocení

díky.. a neznáte náhodou nějaký program? myslím že jsou nějaké testovací programy i součástí systémů, ale jestli to je k čemu dobré nevím.. někde jsem to tam zahlídl.

Testoval jsem free programem memtest 86+ : slunecnice.cz/... . Je třeba ho nahrát na bootovací disketu nebo CD a odtud spustit. Na webu jsou návody.

kangaroo*
hodnocení

1x

Taky to vidim na RAMku a případně vyzkoušej i nějakou mini Linux distribuci přes USB flashku bez disku pro ověření problému.

hodnocení

projel jsem to memtestem a 0chyb.. teď se pokouším nainstalovat win a ověřit HDD, ale ta rychlost je čím dál pomalejší.. je to u kroku rozbalování souborů a kontrolka HDD svítí bez probliknutí a určitě to trvá o dost déle než minule... z flashdisku to spustí v pohodě.. před tím jsem spouštěl miniXP ze spouštěcího cd a to najelo bez chyb...

hodnocení

tak jsem rozjel crystal disk info a je tam pozor- C5 Počet podezřelých sektorů 200 188 0

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]