Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matlab - hodnoty na ose x /čas místo vzorků/

Od: arkjnu odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

pokud v programovém prostředí matlab vykreslím signál, který byl vzorkovaný například vzorkovací frekvencí 100Hz, potom se mi v ose x zobrazí při signálu dlouhém 4 sekundy vzorky od 0 do 400. Já bych ale potřeboval, aby se na ose zobrazoval čas tj. 0 až 4 sekundy. Nevíte jak tyto hodnoty v grafu změnit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Ono to vykresluje proti vektoru "x", ktery ma hodnoty 1,2,3,...,399,400. Staci ti tedy vygenerovat si jiny vektor "t", ktery bude mit hodnoty 0; 0,01; 0,02, ... 3,99 ; 4.00. Tedy t=x/100 a dat plot([y,t]). Nebo rovnou vykreslovat funkci jako plot([y,x/100]) nebo jak to tam je (uz jsem s Matlabem dlouho nedelal).
luke237

Tady pouzivaji priklad, kdy proti sobe vykresluji 2 ruzne dlouhe vektory (512 vzorku proti casove ose se 100 vzorky).

Uz jsem s tim vazne dlouho nedelal, ale vim, ze googlovanim na par sekund se da najit reseni jakehokoliv problemu s Matlabem. Na Internetu jsou tuny prikladu a navodu (tutorialu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]