Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

No bootable device?

Od: gagi* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám problém s počítačem. Zbelala mi plocha a napasalo se neco jako ukoncit proces windows a neslo nic delat pc nereagoval tak jsem ho manualne vipl a kdy jsem ho zapl napsalo se : no bootable device -- please restart system. Nevite co to znamena? Připadne jak opravit?
Dekuji Gagi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

2x

1.rychly napad - nezustalo treba CD-DVD v mechanice nebo Flashka v USB?

gagi*
hodnocení

Byla fleška

hodnocení

0x

Asi to vidim moc cerne, ale rekl bych ze umrel disk.

gagi*
hodnocení

Kolik stojí oprava?
petr70cz

Jak by jste chtěl opravit disk, který je mrtvý? :-D Jedině koupit nový

gagi*
hodnocení

no vzdyt jo kolil stoji opprava a zhotoveni celeho pc kdyz to dam do servisu

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se po zapnutí PC, zda je slyšet HDD (blikne si LEDka). Jinak, můžete se podívat do BIOSu, zda je tam HDD vidět. V lepším případě to bude na přeinstalaci OS a v tom horším je HDD poškozen. Také můžete zkusit nabootovat s Live-CD s OS Linux v mechanice a podívat se, zda najdete HDD - a data z něho zálohovat. Zdravím!

doplněno 04.01.14 19:53:

gagi - pročtěte si znovu všechny tyto rady a konejte podle nich. Pokud se nedostanete k souborům na HDD, tak je zřejmě poškozený "jen" HDD a bude stačit jeho výměna. Tu zvládne hodně lidí doma - Vy nebo někdo znalejší PC ve Vašem okolí. Servis je na toto luxus a firma pro záchranu dat ještě větší. Možná bude stačit HDD jen přeformátovat a zase bude sloužit - nevíme, co předcházelo jeho poruše.

hodnocení

0x

Něco podobnýho mě psal komp, když umřela baterka na základovce. Jelikož jsem během času přidával do kompu pevný disky a různě klonoval systém na nový disk, upravoval jsem i v BIOSu odkud se má bootovat, tak po smrti baterky spadnul BIOS do základního nastavení a samozžejmě při spuštění se komp vztekal, že nemá odkud bootovat.

Komp jsem v pohodě nastartoval po stisku F12 a výběru odkud má startovat. po výměně baterky a opětovném nastavení vše funguje dál.

hodnocení

0x

Po vytažení flashky a novém startu to dělá co?

gagi*
hodnocení

To samé; (

praivo*
hodnocení

0x

Mrtvý disk. Zkus si vytvořit bootovací CD nebo USB disk s nějakou distribucí Linuxu (nebo, pokud nemáš jak, mi napiš, mám tu jedno navíc), nabootovat z toho a uvidíš, jestli se ještě k něčemu dostaneš. Pokud ano, okamžitě zkopírovat jinam!

Zálohovat, zálohovat, zálohovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]