Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval bych postupně vyřešit problémy s mým pc (jinak bootující plechovkou) nebo alespoň stanovit vaší "diagnózu".
Parametry:
-Zákl.deska: ASUS P4S800D-X ( motherboards.org/... ) - Akorát má BIOS American Megatrends
-Procesor: Intel Celeron D 335 2.80Ghz (Overclock 3,1Ghz) ( ark.intel.com/... )
-Chlazení: Primecooler ( mironet.cz/... )
-RAM: 2x 512MB DRR (V-DATA)
-Zdroj: EuroCase 300W Myslím si že není k tomuhle verku co dodat (slouží už 10 let a nic v něm neteče, nekoroduje, a kondy jsou na pohled OK)
-Disky: Western Digital (WD3200AAKB-00WHA0) 320GB -> OS
Western Digital Green (WD500AZRX-00A8LB0) 500GB ->Data
-Grafika: MSI ( nVIDIA GeForce MX 4000 (MSI MX4000)) 128MB AGP
-Case: Použitá z Compaq Evo D5M nepasuje zdroj - je přidělaný za jendnom šroubku a jinak drží vlastní silou.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Problémy : -Počítač se občas po stisknutí zapínacího tlačítka zapne ale monitor furt spí a nic se neděje... Asi je to tím nataktováním - na staříka je toho asi moc ale před tím normálně jel...
-Systém Windows Občas zamrzne a musím počítač natvrdo vypnout a zapnout.
-Při psaní této otázky mi občas skáče kurzor psaní o pár řádků výše hlavně při backspaceování
-(Windows (XP) jsou čerstvě instalovány + ovladače) - proces svchost.exe vytěžuje CPU na 100% - na netu píží že to jsou aktualizace a dělají to Win XP SP2 Ale já mám SP3 a veškeré pokusy o instalaci opravných balíčku na tuto chybu mi říkají že už je v pc mámZkoušel jsem dávkový soubor ze stránek tipypropc.cz/... pomohlo jen na pár vteřin a pak zase a teď už to nepomáhá vůbec - zatím jsem nastavil prioritu procesu na Nízkou - takže zatěžuje na 100% sám jen když má prostor (takže 100% na CPU nonstop)
- z ničeho nic mi zkolaboval pc bios psal samé nesmyly že Primary SATA Disk se jmenuje (různé trojúhelníky,kříže, písmena, číslice apod..), Pak ho dokonce nedetekoval a vboisu bylo toto políčko prázdné (disk je starý pár měsíců a S.M.A.R.T. říká že je OK v perfektním stavu) Vyhodil jsem z něj televizní kartu a teď už jede - snad to bylo tim (karta ale normálně fungovala...)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak a teď by mne zajímalo co se vám honí hlavou, má smysl s tím ještě něco dělat? Mám sice vedle sebe ještě originál PC Compaq EVO D310 a D510 ale ty zloběji taky (při zasunutí čehokoliv do USB = BSOD (WinXP Mini)) ale to se dá přežít...
Tak já vám tedy děkuji za vaši neuvěřitelnou ochotu už jen za to že jste to zvládli přečíst a neusnuli jste u toho. Přeji hezký zbytek dne. Blechta
Ten BIOS není originální? Já jen, že každý procesor má mít svou kompatibilní verzi BIOSu. Žes potunil ten celer, uchladils ho?
Rozhodně bych sázel na slabý zdroj, alespoň tak 400W by to chtělo, tím spíš, když tam jsou dva harddisky a pak by možná nedělalo problém tam přidat i tu televizní kartu. Taky jsem měl trochu podobné problémy jednu dobu, než jsem vyměnil zdroj za trochu silnější. Pokud trochu blbne při psaní, možná není úplně v pořádku klávesnice, to taky případně není drahá náhrada. Jasně, taky může odcházet procesor po té době, kdo ví, to by pak samozřejmě jiné věci nepomohly. Pokud by to ale v tom nebylo, tak zlepšení dokáže i přidání nějaké RAM. Jinak já teď mám podobný počítač, jen mám ještě lepší grafickou kartu a procesor Pentium 4, ale to samozřejmě dohromady vyžadovalo opravdu zdroj k 450W, ale jinak si na to jaká je to šunka nemůžu zas až tak stěžovat a občas mě i překvapí, jak dobře zvládá i některé novější hry.
To je absolutní blbost.
V druhém počítači mám Athlon XP 2400+ , dále 256MB GK, 4 HDD + 1 mechaniku a zdroj 150W to úplně v klidu utáhne (Zdroj je r.v. 2003).
Přijde mi, že jste pouze vypsal několik málo problémů co může počíta mít.
Tak je pravda, že mi žrala nejvíc grafická karta, pokud má člověk nějaký totální šunt, tak by to asi mohlo utáhnout, i když staré harddisky žerou taky o trochu víc. No co už, pokud to nebude zdrojem, tak je nejpravděpodobnější, že jde do háje procesor. Já jen napsal, jak by se taky teoreticky dal výkon i takhle staršího počítače zlepšit. Ale to by se ani bez silnějšího zdroje neobešlo. Ale co už.
no prosím, teď jsem si zapnul pc a zmizeli windows jsou ve stylu klasickém (takovej ten alá W2000) neboť vizuální styl mám uložen na tom disku s daty a ten se mi zase neobjevil...
doplněno 03.01.14 12:38:S tím zdrojem mi to taky nějak nesedí, ty origo pc vedle mě mají zdroj 250W je to P4 512MB ram +64MB integr. grafika a disk a jedou ok... ato jsem si je přinesl za školy (mám jí 30 metrů od baráku...)
doplněno 04.01.14 22:47: Proč zrovna já mám takovou smůlu, odešlel mi jen počítač ty tři další nejsou provozu schopný a ten hlavní ie v kopru asi taky užnenačte skoro ani systém - zamrzne, podtaktování procesoru zřejmě nezabírá takže jsem dopadl tak że vám.píšu z mobilu kterej mimochodem taky zlobí... Grrrrr teď mi.řekněte kde mam sehnat funkční počítač když na něj nemám peníze a ve škole máme samý chytrý učitelky co po nás pořá chtěj něco na pc... Ještě ke všemu nám začí zlobit internet ( asi jde do kopru router). Takže ani s mobilem se často nedostanu na net a jelikož máme pevnou linku od společnosti 802 a ta jede taky prěs ethernet tak nám nejde ani telefon. Navíc složit z těch nekolika pc jeden funkční je nemožné ty ostatní ksou hp a ty mají trochu jiné díly...
predem se omluvam za diakritiku protoye pisu y anglickzch windows xp mini...
No tak uy neni co resit nebot to co se resilo uz se doresilo samo... - prestalo fungovat definitivne }uz tehda s tim byl problem }jine komponenty] a stejne to blblo takze jsem se nas*al, vyndal jsem z toho disky grafiku a chazeni a mrdnul jsem s tim o zem... Ani nevite jak se mi zlepsila nalada... Akorat ted tu mam malz problem a to sice s tim ze bzch potreboval nainstalovat cekou klavesnici do angl windows... / problem je v tom ze v nstaveni tam ceska proste neni... neda se nejak doinstalovat? Ony ty windows jsou napul v angl a napullv portugalstine... neexistuje i ceska mui? pry dokonce existuje ale kdyz si ji stahnu tak to pise ze to nemohlo nahradit soubor muisetup.exe protoze je chranen systemem... mam SP3 32bit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.