Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 - miniaplikace

Od: niemi odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Dočetl jsem se, že není bezpečné používat miniaplikace, prý že se skrze ně může do počítače/ntb dostat

hacker a nebo tam prostě udělat neplechu.

Platí to i pro "windowsácké" miniaplikace?

Na ploše mám: hodiny, počasí v našem městě a ten měřič výkonu...

Díky za rady :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Co já vím, tak nejsou o nic méně bezpečné než normální programy. Rizikový byl Active Desktop, to už ale ne W7 není (ale škoda, byl to zajímavý nápad),

hodnocení

2x

Ano, proto už sami výrobci nedělají další a nedoporučují je.

praivo*

Ale malware můžeš stejně chytnout i stažením nějakého programu...

doplněno 04.02.14 20:38:

Sami výrobci proti nim nic nemají, tvrdí to Microsoft.

05.02.14 11:50
praivo*

No však to píšu, tvrdí to M$ a ne výrobci. A myslím si, že M$ chce jen okecat vypnutí Galerie, nevěřím, že by se ta chyba nedala opravit.

OK, špatně jsem vás pochopil...

niemi
hodnocení

Díky pánové... A můžu to zase smazat :D

Ale nějak nechápu, proč jsou nebezpečný, když jsou jenom na ploše a když jsou skryté, tak ne...?

praivo*

Spolu s nimi se ti do počítače může nainstalovat nějaký bordel, nevíš, co všechno dělají ovládací prvky atd. Ale to je úplně stejně jako u běžných programů.

win7gadgets.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]