Nejste přihlášen/a.
zdravím,
sem uplnej počítačovej hnup
potrebuju poradit ohledne pripojeni 2.notebooku k internetu...
1.notebook mam pripojenej pomoci: satt.cz/...
kdyz odpojím kabel od prvního a chci jím připojit 2. tak mi to nejde...nevíte jak na to?
jedu pryc a 1.notebook beru s sebou a druhy nechávám doma kvůli Skypu...
U některých kabelových připojení je použita kontrola připojených počáítačů pomocí MAC adres. Často pomáhá modem na pár minut odpojit ze zásuvky a po několika minutách zapojit už s připojeným novým počítačem...
doplněno 02.01.14 18:41: Není zač, pro začátek jsem volil to nejjednodušší možné řešení, pokud jste neuspěl, je nutné použít některé složitější řešení, popsali je mezitím kolegové v dalších reakcích. Hodně štěstí
Kup si nejaky levny router (prepinac). Ani nemusi byt Wi-Fi, jestli se jeste neco takoveho da dnes sehnat. Muzes brat i ty, kterych se lidi zbavuji zadarmo, protoze i ty maji vice nez dobre parametry pro to, co potrebujes.
Tenhle router pak pripojis dnes do zdi a teprve v nemu pripojis dalsi pocitace. Standardne maji routery 4 porty pro pripojeni az 4 pocitacu.
Ze zacatku to asi budes muset udelat tak, jak uz ti tady radili. Odpojit kabelovy modem ze site, aby zapomenul parametry notebooku. Po zapnuti k nemu pripoj ten router a on si zjisti jeho parametry. Jestli to ani pak nebude funguovat, tak jsi asi nahlasit poskytovateli MAC adresu toho sveho notebooku. Rekni jim, ze to chces zmenit na MAC adresu toho routeru (je napsana nekde na nalepce na tom routeru).
zítra jedu do obchodáku pro router...doufám že to bude frčet
tak jsem koupil router v nejbližším obchodáku(elektro world)
kdyz to udelám presne podle tohoto posledního kroku :Nejsem znalec ale pokusím se ti to popsat jak jsem to teď instaloval já. Otevři centrum sítí a sdílení a vyber připojení k místní síti a zobrazit stav (u XP to může být jinak). Dostaň se tam, kde máš zadaný svoje IP, masky DNS atd. U mě je to TCP/IPv4 - protocol 4. Tady si opiš nebo vyscreenuj všechny čísla, budeš je potřebovat. Dej získat adresu IP automaticky a u DNS to samý. Všechno potvrď. Otevři si prohlížeč a do vyhledávače napiš to http://IP adresa tvojeho routeru. vyskočí ti okno připojit nebo zůstat offline. Připoj se a vyskočí ti tabulka: zadáš do user name admin, do hesla 1234 (jak to máš na tom obrázku). Konečně se dostaneš na zyxel stránku kde to po tobě bude chtít vymyslet vlastní heslo. Udělej tak a přejdeš na výběr jazyka. Zvol češtinu a pokračuj. Po pravý straně máš kolonku síť. Vyber WAN a opiš to cos opisoval nebo screenoval od připojení k tvýmu internetu. Aplikovat. Vyber Wireless LAN a tady zadej jméno, jak chceš aby se tvoje WIFI síť jmenovala. V security mod vyber zabezpečení - já mám WPA2-PSK a vymysli si Pre-Shared Key. Aplikuj a je hotovo.
tak mi to stejne nefunguje...uz nevim co s tím?
co myslíte?
Predpokladam, ze jsi k tomu Zyxelu dostal i manual, tak postupuj podle neho.
K tomu tvemu navodu dodam jen tohle:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.