Nejste přihlášen/a.
CHtěl bych si postavit PC, mám XP, ale ty budou zanedlouho končit a tak bych chtěl jít s dobou. Chtěl bych PC ve skříni, aby měla dost zásuvek USB a též zdířky na repro 5 v 1. PC používám jen na domácí práce, hry nehraji, jen na prohlížení na internetu, meily a kancelářské práce. Též bych tam chtěl mít TV kartu. Ostatní si nechám poradit, jak a co silné a tak. Ještě bych chtěl, aby neměl moc velkou spotřebu el. Cenově tak do 10 - 12 000 Kč.
Najde se někdo hodný a zkušený, kdo by mi poradil, z jakých komponentů si to nechat postavit, např u CZC.
Moc děkuji za rady.
Hezký Nový rok přeje Jarek.
Za mě takto: czc.cz/...
S tím že jsem tam dal lian-li skříň (nejlepší na světě), která vůbec nevibruje a je kvalitní. Jinak samozřejmě jde vyměnit za skříň kolem 1000kč a ušetřit tak 1100kč. Navíc nemusí se kupovat externí grafika, grafika je zabudovaná v procesoru. Měla by zvládnout Full HD filmy a taky i hry (staré 2-3 roky).
Dal bych tam nějakou bednu, co nemá vepředu takovou díru, bude to sát bordel (vyzkoušeno). A podle mne tam máš zbytečně žravý a co se týče výpočetního výkonu poměrně slabý CPU.
Psal jsem, že jsem tam dal lian-li že zbyly na to peníze. Jinak se tam dá dát bez předního větráku, ale zase nebude ochlazován disk. Navíc myslím že jemu je jedno jaký výpočetní výkon má procesor, když ho stejně nevyužije...
1. Já nemám nic proti Lia-Li, ale proti tomuto konkrétnímu modelu. Když už, tak bych použil třeba czc.cz/...
2. Ano, ale proč tam dávat tak žravý a tedy topící procesor, když stačí CPU s TDP kolem 50 W (resp. u mého Pentia G2020 teď Core Temp ukazuje TDP 6 W...), čímž ti odpadne velký a drahý chladič CPU a stačí krabicový nebo něco jako czc.cz/...
Můj počítač (podobný jako mnou navržený) má při běžné práci spotřebu +/- 40 W...
Ze zmínky tazatele "o konci XP"jsem (snad správně) pochopil, že by se mělo jednat i o nový OS. Ten ti v sestavě chybí.
Souhlasím s praivem i ohledně toho procesoru.
Navrhoval bych toto: czc.cz/...
Je to podobná sestava, jako ta druhá od praiva, jen jsem dal trošku jinou skříň (čelní USB 3.0 + USB 2.0) a OS jsem dal klasickou krabicovku Win 8.1. Dále jsem do sestavy dal ještě DVD mechaniku, která v předchozích navrhovaných sestavách chybí.
Celkově to sice vychází už přes 13 tisíc, pokud by to bylo moc, dá se dát OEM verze OS (úspora cca 500Kč), nebo dát jen 4GB RAM (úspora cca 1000Kč).
...na CZC to samozřejmě zdarma sestaví.
8 GB RAM není příliš (vlastní zkušenost), doporučuji ještě dokoupit SSD - alfacomp.cz/...
doplněno 01.01.14 14:08:K tomu SSD bys musel koupit ještě nějakou (jakoukoliv) redukci na 3.5".
doplněno 01.01.14 14:18:Moment, teď mě napadlo ještě něco lepšího.
doplněno 01.01.14 14:47:Takhle: alfacomp.cz/...
Snad jen doplnim, ze na to, co popisujes, ze ten pocitac budes pouzivat, nepotrebujes novy PC za 12 tisic. Na to ti bohate staci stary PC, ktery najdes zadarmo u popelnice. Natahnes tam svoje XP, Operu, Outlook Express, LibreOffice a VLC (pro tu TV) a uz jedes. V horsim pripade dokoupis v bazaru 1 nebo 2GB pameti za par korun a rozdejchas na tom Win7.
Jestli chces byt pravdu hardcore, tak se naucis instalovat nejakou distribuci Linuxu pro starsi PC a bude ti to litat jako z praku, zadarmo a naprosto legalne.
Nevím jaké jsou zkušenosti ale doba stavění mašin je tak trošičku pryč...
Já osobně doporučím alfu... několik let jen dobrých zkušeností...
Po pár problémech..(vadný ram modul ze 4 zapojených který blbnul jen občas, vadný káblík deska-zdroj, ač podporovaný tak nefunkční režim spánku s os win údajně podporované desky..)
Takové alfe nadiktujete co tam +/- chcete a za kolik a oni to dají sw do kupy...když vše vyhovuje skládají a řeší vše za vás a tyto chybky si vyžerou oni... a nemusí je řešit "laik" ..
Ale je to jen doporučení, nicméně neherní stroj na kancelářské operace...skládat snad kdyby v tom měl tepat procesor atom ale to je podle mne velký ústupek za velkou cenu...
alfa.cz ano taky jsem tam nakupoval, ale dostal to jiný ředitel nebo společnost a je to špatný. Ztrácejí se tam produkty a není to aktualizované, taky jsem byl u alfa.cz, ale když jim to takto zlobí tak mám radči czc.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.