Nejste přihlášen/a.
Pěkný nový rok přeji všem.
Zakoupil jsem Acer V5-131 11,6" NTB s win8. Provedl jsem přeinstalaci na win7 64bit. Vše mimo adaptéru wifi je funkční.
WIFI nemůžu zprovoznit. Nebere mi to ani jeden ovladač. Stále nenašel vhodný ovladač síťového adaptéru.
Přitom a stránkách výrobce jsou 4 možnosti a ani jedna mi nejde. Zrovna u wifi, které je nejdůležitější.
Nevím jestli se nemusí adaptér aktivovat, nebo tak něco.
Zkuste někdo poradit. Děkuji
Dobrý den, asi bych začal tím, že bych se podíval, jestli není na NTB tlačítko, kterým se ta "wifina" vypíná. Potom prohledat BIOS, jestli není vypnutá tam. A potom se podívat asi do Správce zařízení, jaká je tam u toho adaptéru chybová hláška a zda je "wifina" povolená.
Ovladače možná instalovat s vypnutým firewallem a antivirem. A vždy restart NTB. Zdravím!
doplněno 01.01.14 08:50:Já jsem BIOS nikdy neinstaloval, tak s tím neporadím. Ale, raději si zkontrolujte, zda instalujete správné ovladače pro ten adaptér (OS WIN-8-64bit). Také můžete ten BIOS nastavit jako výchozí (default) a tak ho i uložit.
doplněno 01.01.14 08:53:oprava - OS WIN-7-64bit
doplněno 01.01.14 09:05:A když tam byl původní OS, tak "wifina" fungovala?
rozumím, tlačítko jsem nenašel, bios jsem prohledáva, ale jdu raději znovu důkladněji.
Je to čistá instalace, win je nově , antivir není. Ve správci zařízení je jen jeden síťový adaptér bez ovladače, jinak vše přiřazeno.
Win jsem zkoušel naistalovat po druhé a je to stejné.
Díky
Ještě mě napadlo toto:
Nemůže být jiný BIOS? Na stránkách jsou dva typy je tam psáno win8
Jak se prosím přehává bios, jde to , když jde stáhnout?
Děkuji
doplněno 01.01.14 09:01:Tak jsem to zkoušel rozbalit je tam instalace bios, ale napise to chybu, protoze chci dat starsi verzi a to nejde.
asi to bude tim.
Wifina jde určitě vypínat, ať uť nějakym speciálnim tlačítkem třeba na boku a nebo přes FN a nějakou Fx klávesu, což by nemuselo fungovat dokud nenainstalujete programpro klávesnici, u Asusu je to třeba ATK hotkey, ale acer nevím, musíte pohledat na stránkách. Nebere ovladač znamená co? Vyhodí to chybu? Instalujete ovladač pro win7?
Pamatuji, že u XP jsem si omylem vypnul (nebo zakázal, už nepamatuji) wifi v Nastavení sítí ve Windows a pak mi nešla zapnout ani tlačítkem, asi bych začal hledat nejprve tam...
Zatím jsem nepokročil dál.
Na stránkách aceru jsem stáhnul ulitu, kterou už zapnu a vypnu wifi, ale stále mi to nechce vzít ovladač, takže to nefunguje.
tak uz to konecne maka. Musel jsem si stahnout ovladace ze stranek atherosu !
Já mám notebok acer aspire s WIFI a domnívám se ,že pokud NTB umožnuje tento příjem,tak musí mít ovládací tlačítko se symbolem antény a světelnou kontrolkou na klávesnici ,která se po zapnutí ve spojení s tlačítkem FN rozsvítí a svítí ,tak dlouho,jak dlouho je zapnuté,dále po zapnutí problikne na dyspleji symbol zapnuté nebo vypnuté antény,ale také notebok tuto schopnost mít nemusí,což by jste měl vědět při nákupu takového přístroje předem.Já ho kupoval na prodejně osobně s tím,že jsem nechtěl kupovat zajíce v pytli,jak je to nyní běžné po internetu ,ale chtěl jsem se na vlasní oči přesvědčit co všechno umí a neumí,než ho koupím.
Vážený pane, 4 dny ( slovy čtyři dny ) jsem s tím zápasil ! a nemohl najít příslušný ovladač. Na stránkách výrobce je pouze kulový prd a jinde to stejné.Díky Vám to už konečně jde. Neskonalé díky za odpověď.
Není zač. Já přesně to samé.
Sdělili mi pouze odkaz z jejich stránek na atheros, který jsem zkoušel a nic. A když už jsem věděl že by tam měl být atheros, tak mě to napadlo.
A to jsem psal i na ACER a ti mi nepomohli ! Prý že to musí jít!
Takto to dopadlo ! To byl poslední dotaz.
Dotazoval jste se na:
Dobrý den. Stále nemohu rozchodit nový Acer V5. Přeinstaloval jsem systém na Windows 7 home 32 bit. Nefunguje mi wifi adapter, v menu správce zařízení je a nelze najít vhodný ovladač. Zkoušel jsem všechny co jsou k stažení vč toho co jste mi dali odkaz. Mám wifi i zapnutou programem a klávesami FN+F3. Ale po instalaci mi stále zbývá síťový adaptér bez ovladače a nemohu se pohnout z místa. Chová se to, jakoby ovladače byly na jiný počítač. Nemusí se přehrát třeba bios, aby wifi ve Windows 7 fungovala? Děkuji za odpověď.
Odpoved:
BIOS v tomto případě žádnou roli nehraje. Je mi líto, že Vám nemůžeme více pomoci, ale notebook byl dodán se systémem Windows 8, kde Vám garantujeme plnou funkčnost. V případě, že používáte vlastní operační systém je možnost naší podpory omezena pouze na poskytnutí ovladačlů k zařízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.