Nejste přihlášen/a.
O štědrý den 24.12. 2013 jsem byla na počítači na internetu a jiných webových stránkách a vše šlapalo jak má. Mám počítač starší windows asi 97 a do ted šel v pohodě. Jen se při zapnutí dlouho načítal třeba 30 minut. ale pak šel. a ted 25. prosince jsme ho zapli a je z ničeho nic ze dne na den zasekaný na internet se nedá ani najet přitom je 100% připojen a funguje i na jiném počítači ale na tomhle se dlouho načítá i okno tento počítač nebo koš. je to prostě zasekaný a pomalý.
Čím to může být?¨volná pamět je z celkové 75 GB asi 45 GB.
Poradte mi jak ho zchopit.
Jestli má někdo nějakou otázku nebo mi chce pomoci pište mi na email - ka.simka@seznam,cz
Nejlepší by bylo tenhle archivní kousek dát do muzea a koupit nový stroj. Můžete zkusit vyčištění programem Ccleaner. Když se to nezlepší, tak nejspíš přeinstalace systému. U volné paměti jste se spletla, máte asi na mysli volné místo na disku.
doplněno 30.12.13 21:40:Zkuste ještě spustit PC v nouzovém režimu a poté zrestartovat.
Ještě provedtě defregmentaci, a pročistěte Pc od virů a jiných havětí. Také jsem názoru, sehnat lepší Pc.
defragmentaci jsem provedla dneska 45% za 3 hodiny a hrozně pomalo to šlo jak se to sekalo.
a jak se to seká tak vyčištění disku tam naběhly 3 čárky a půl hodiny nic.
Doporučuji zazálohovat data a přeinstalovat Windows. Není to těžké a na mnoho problémů je to nejlepší řešení. Následně nainstaluj nSP (Neoficiální Service Pack).
a co všechno zálohovat za data?
mám zálohovaný fotky ,videa, mp3 filmy .
a co ještě?
jsem lajk nevím co všechno zálohovat a co bude potřeba
a jak přeinstalovat windows když je ten krám tak zasekanej že se ani neotevře ikona tento počítač nebo seznam.cz?
na tohle taky nějakou radu prosím?
tak počítač jsmezkontrolovali chlladič drží jak má, kompresorem jsme počítač vyfoukali a vše se zdá býti v pořádku. tak tedy zkusíme přeinstalovat windows.
mám otázku když se přeinstalace nepodaří je nějaká naděje jak ten počítač ještě zchopit? nebo už je to ztracené?
Když se to nepovede, tak to zkusíš znovu - a když pořád nic, tak budeš muset, zjistit, PROČ pořád nic...
Tak zálohu máte a na reinstalaci se vybodněte, když odešel HW což je u starého stroje pravděpodobné, jak jsem psal výše...
Podle čeho soudíš, že odešel HW? Mán tu několik podobně starých počítačů a všechny fungují jak mají.
Já nepsal, že určitě. Jen jedna z možností. Pokud to zpomalení započalo náhle... Tvé staré počítače fungují, protože se o ně staráš. Já viděl vnitřky počítačů lidí, kteří se o něj nestarali. Děs. Naposledy nějaký Intel socket 478, chladič byl obalen chuchvalcem prachu, jedna packa jeho držáku utržena, vrtule se netočila. Počitač po spuštění nepracoval, sekal se... Stejné příznaky jako u tazatele.
Jak píšu, jedna z možností, u starých strojů pravděpodobná... Zkrátka, podle mě, než bych něco u staré mašiny dělal se SW, nejprve bych zkontroloval střeva.
doplněno 01.01.14 10:56: Mám na mysli stroj, který nebyl od instalace XP97 otevřen a jak píše tazatel "doteď šel v pohodě"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.