Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zařízení nebylo rozpoznáno

Od: hofik* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Tímto prosím o pomoc.Mám Windows 8 a externí disk Verbatim 500gb.Tento disk mi fungoval bez problémů do té doby než jem ho zkusil na jiném PC s Windows 2000,který ho vůbec nenašel,tak jsem ho musel vytáhnout bez bezpečného vysunutí.Od té doby mi na všech PC co jsem zkoušel,hlásí"Zařízení nebylo rozpoznáno"Ve správci disků není vidět a v zařízení a tiskárny je jako neznámé zařízení.Mám na něm rodinná fota za posledních deset let a nerad bycho ně přišel.Myslím si že disk je v pořádku jen je něco s elektronikou.Prosím o jakoukoliv radu a předem děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Pokus má stolní PC s rozhraním SATA, můžeš disk vynat z rámečku (jde rozebrat poměrně jednoduše) a připojit přímo na základní desku.

doplněno 30.12.13 15:02:

Pokud...

hofik*
hodnocení

Zedravím.To už jsem zkoušel Pc má rozhraní SATA.Disk jsem rozebral a je tam schovaný konektor ale datové kabely od pevného disku asi nejdou připojit.Dále zkouším.

praivo*
30.12.13 21:32

Vyfoť to.

hofik*
hodnocení

Tu je foto

Zařízení nebylo rozpoznáno
Zařízení nebylo rozpoznáno #2
praivo*

Myslel jsem si to správně, je naprosto stejný jako ten můj (no...aby taky ne, když je to stejný model, ne?). Prostě ho vyndej z toho plastu a přeřízni nálepku u konektoru a odpoj ho, je to běžný 2.5" SATA HDD, tzn. v počítači ti stačí SATA kabel a SATA napájecí konektor.

hofik*

Supr mám ho.Ještě že jsem narazil na člověka který kupuje nejlepší výrobky *smich* Těd ho budu muset asi zkopírovat na pevný disk? Nebo se dá něco dělat s elektronikou?

praivo*

Máš ho připojený v počítači? Možná je chyba v tom USB řadiči. Mně normálně funguje...

hofik*

Ted ho mám v PC a kopíruji ty fotky na pevnej ale chtěl bych ho zprovoznit. P.S. Štastný a veselý Nový rok a co nejméně chybových hlášek :)

doplněno 31.12.13 17:59:

Jako že ho mám napojený na SATA a kopíruji na stary ID disk.

hofik*

Tak jsem koupil nový rámeček a jedu dál.Moc děkuji za rady *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]