Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook Win 8.1 nelze normálně vypnout

Od: mirek* odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem si nový notebook Dell Inspiron s Windows 8, dodatečně jsem vylepšil na 8.1. Přijde mi, že je o dost pomalejší než ten starej verk, trvá než se pustí, pak než támhle to a tuhle to, než začne reagovat, než se pustí Word, ... A taky nejde normálně vypnout. Jdu normálně přes ty ikony vpravo- nastavení- vypnout. Nicméně se vypne jen displej, možná tak trochu i něco jiného, ale větrák hučí, kontrolky svítěj a nic se neděje. Tak musím delší dobu podržet vypínač a pak se teda vypne. Pak v nějakým diagnostickým sw pyskuje, že byl neočekávaně vypnut. Podobně, když po nastavené době se měl vypnout či hibernovat, tak za nic se nechtěl vrátit zpět, mohl jsem hejbat i klikat myší jak blázen, mačkat všechny možné klávesy...nic Tak opět vypnutí natvrdo. Tak jsem raději nastavil režim spánku a hibernace na "nikdy". Ale to není řešení. Taky není nikde kontrolka numlock. Jsem teda ze zánovního noťasu zklamanej a to nebyl lacinej.
antivir tam běhá od začátku, projel jsem i přeinstalovanou diagnostiku a žádnej problém. Někdo tady psal, že by to mohl dělat skype, kterej se tváří vypnutě a přitom není. Nebo nějakej stále zapnutej program ho zdržuje? antivir nastavenej na něco jako průběžnej sken nebo jak se to jmenuje? Ale zase při nějaké té diagnosti ce paměti či procesoru se nezdálo, že by jel "nadoraz" či mlel z posledního. Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanix*
hodnocení

2x

VYRESENO - panove, po dlouhem testovani a nastavovani - je to zpusobeno nastavenim - RYCHLE SPUSTENI v napajecich rezimech.

POSTUP - kliknete na baterii -> dalsi moznosti napajeni -> pak "Po probuzeni pocitace pozadovat heslo" -> zmenit nastaveni, ktere nyni neni k dispozici -> dole ODSKRTNOUT - at neni zaskrtnuto - ZAPNOUT RYCHLE SPUSTENI.

To je nastavani, ktere zpusobuje zdanlive vypnuti pocitace. Testovano na W8 a W8.1.

HX

horacius*

Zdravím, tak s tou baterií to byl super typ, potřeboval bych ještě poradil s jednou věcí, když zavřu víko a poté jej znovu otevřu, tak počítač vůbec nereaguje, nejde probudit, máte s tím zkušenosti, dík.

hodnocení

0x

musíš si nastavit jak se má které tlačítko chovat... jako v normálním PC. Ve win7 na tu volbu chodím přes hlavní plochu, pravé tlačítko myši: přizpůsobit/spořič obrazovky/nastavení napájení

mirek*
hodnocení

Díky, ale na nastavení napájení jsme byl několikrát a nastavil jsem logicky, že při zmačnutí tlačítka Vypnout se má vypnout. To by mohl zvládnout. Ale hlavně, když vyberu vypnout, tak by se měl vypnout a né být v nějakém prapodivném plomrtvém stavu. A taky, jak se z režimu spánku/ vypnutí obrazovky, který naběhne po nastaveném, zase probrat zpět.

Díky

praivo*
hodnocení

0x

Zkus příkaz shutdown -f nebo při kliknutí na ikonu vypnutí držet Shift.

hanixov
hodnocení

0x

Cau, mam stejny problem. Novy DELL Inspiron 5537 a kdyz dam vypnout, je spise v nejake hybernaci nebo co.

Nejde ani nastavene tlacitko nebo pres menu klasika WIn 8.1.. Prave nad tim badam. Zatim zadny uspech.

mirek*
hodnocení

Čus, přesně řečeno. Mám to samé. Možná na něco přijdeme...

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]