Nejste přihlášen/a.
Pořídil jsem si od kámoše starej počítač na internet.Bohužel nemá výstup USB ale jenom síťovou(RJ45).Existuje nějaká převodka nebo přepojka z USB na tu RJ45? U nás ve městě jsou 3prodejny s počítačema a v každé mi řekli že nic takovýho neexistuje. Taky mi bylo řečený že nákup karty s USB výstupem by mi nebyl k ničemu protože by to prej stejně nefungovalo.Upozorňuju že ani nedokázali přesně určit o jaký typ PC se jedná.Jediný co vím přesněje to že pevnej disk má 3GB .Na strojovně je nápis TRIFID ale žádný číslo.
no, předně chtít síťovou kartu předělat na USB je trošku omyl (blbost). Takže na to rovnou zapomeňte. Zbývá nalézt jiné řešení.
Je tu snad jediná možnost a to PCI karta, která ponese USB porty (většinou 2 nebo 4). Vydejte se tedy koupit tuto kartu a předem se zajímejte jaké Windows podporuje!
USB uměly až Windows 95 OSR2(!) a opravdu spolehlivě fungovalo až ve Windows 98 SE. Pokud nemáte alespoň Win98 určitě bych do toho nešel.
Nezapomeňte, že u takhle starých Windows budete potřebovat ke každému zařízení napsaný ovladač, který není vždy k dispozici. (Windows XP mají tyto ovladače už v sobě a nic se instalovat nemusí)
Já neřekl, že si tímhle pomůže. Ale může si pomoct tím, že si připojí modem na COM-port. Pokud má tu možnost - u starého počítače by to snad mělo jít, ne? hele, já jsem lama, ale myslím, že jsem měl ten GSM modem právě na COM.
Vím, tazatel se ptal, jak přidat USB. A co připojit USB na COM? Šlo by to?
Já právě mám pocit, že já jo. Byla stejná, jenom měla díry místo kolíků? nebo fakt nevím - už je to hodně dlouho. Jsem lama.¨
zase na druhou stranu uvědom si, NA ČEM to chce provozovat. Myslím, že rychlost COM portu nebude to nejhorší omezení.
Hezký den.
5kB/s to není tak zlé. Kdysi jelo GSM via T-Mobile i pomaleji. Ale když si uvědomíš, na jakém železe to chce provozovat... Ta rychlost je až poslední problém.
Na prohlížení stránek by mu to stačilo a u pošty by si týden počkal, než se mu stáhnou všechny ty ptákovinky, co "kamarádi" posílají.
Prostě by bylo rozumné mít nějaký lepší počítač byť z bazaru.
To co potřebuješ se dá vyřešit redukčním kabelem, který je k sehnání, i ovladač k němu. Háček je v tom, že by to bylo šíleně pomalý, pro tvůj účel dle mého soudu absolutně nepoužitelný. Rozdíl mezi tzv. rozhraním USB a tím, co máš v počítači k dispozici ty, tj rozhraní RS 232 je totiž nejen v provedení konektoru, ale hlavně v rychlosti přenosu. Takže žádná redukce ti nepomůže. Jedinou možnost vidím v tý PCI kartě (řadiči), ale nebude asi jednoduchý to rozchodit, pokud vůbec...
No tak proč si nepořídíš stejný net, jako měl kámoš? I ve stejném provedení? Jak to měl vyřešené on?
My jsme ti chtěli říct, že máš pravděpodobně hodně muzeální kousek a že by sis měl pořídit poněkud lepší stroj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.