Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit obrázek u ikon?

Od: samurraj® odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám Windows 8, ale to je jedno (dělalo to i u xp apod.) Mám externí disk, kde mám videa, písničky atd. a písničky mám rozděleny na jednotlivá alba a u každého alba chci mít obrázek přímo toho alba. Všechno v pohodě dam vlastnosti patřičné složky, zvolim obrázek, který potřebuji a dam OK. Problém je, že někdy se tam ten obrázek objeví a někdy ne. Po různých zkoušeních jsem zjistil, že se do každé složky ukládá nějaký konfigurační soubor s názvem Desktop.

Pokud ho vymažu, obrázek se poté vždy na složce správně zobrazí. Takto si to nastavím, ale třeba po nějaké době chci pustit písničky a všechno moje nastavení zmizí a u složek opět ikony s obrázky nejsou. Nevím, jak docílit toho, aby to vše zůstalo tak jak to sám nastavím. díky moc za pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten soubor by měl být "desktop.ini". Když ho odstraníte, tak si ho tam OS zase vloží. Nemám to vyzkoušené, ale zkuste soubor otevřít pro úpravy a jeho obsah vymazat.

Potom uložit změny a ve Vlastnostech zatrhnout "jen pro čtení". OS soubor najde, ale bez obsahu a Vaše nastavení snad zůstane. Je to jen nápad. Zdravím!

hodnocení

Děkuji, určitě ihned vyzkouším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]