Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vytvářím jednu práci v 3D programech Catia a inventor a pak si simuluji v ANSYSu ... jenomže tahle práce už je na úrovni naprosté dokonalosti a modely jsou už tedy opravdu na vysoké úrovni složitosti ... to sebou však přináší problém ... tyhle programy vyžadují nyní obrovské nároky na výpočty a samozřejmě na RAM paměť ... v práci to není problém když se velikosti RAM pohybují na úrovni malých HDD jenomže nyní do práce jít nemůžu a tedy pracuji doma když je čas ... jenomže doma mám omezené možnosti takže jsem se rozhodl aspoň dočasně zvýšit RAM pomocí zvětšení stránkovacího souboru a funkce readyboost k flash disku ...samozřejmě výkon se rapidně zvedl ale mě by zajímalo jestli to jde ještě víc ... takže jednoduše se mrknu do správce úloh na množství zaplněné ram a je to ... jenomže tam se nezobrazuje kolik ze stránkovacího souboru a na kolik % je využíván flash disk ( nebo se pletu? ) ... zobrazí se pouze instalovaná RAM ... je jasné že tyto úpravy výkon pc velmi zvedly ... .. tak by mě zajímalo jestli znáte způsob jak zjistit z kolika procent tyhle dvě možnosti využívám a na kolik je má ještě cenu zvětšovat ( ještě 1 flash disk a zvětšení stránkovacího souboru? ) nějaké nápady? ... jenom upozorním že i když si s pc dokážu poradit velmi dobře jako uživatel a rozumím jeho principům funkce tak to není můj obor takže chápete snad co tím chci říct ... Děkuji moc za veškeré nápady a rady
Obecne : Krome velikosti pameti zalezi i na rychlosti pristupu a zpusobu komunikace s touto pameti. HDD nema schopnost RAM.
Kazdopadne bych se ale spise soustredil na optimalizaci soucasneho vyuziti pameti. Predpokladam, ze vite co tim myslim Kdyby ne, tak se jedna napr. o pozastaveni rezidentnich aplikaci. Dale pokud pouziva grafika sdilenou pamet, tak tuto omezit (zalezi na typu GK). NO a u toho jiz pouzivaneho strankovaciho souboru snad hlavne vytvorit ho na co nejrychlejsim disku (SSL asi nebude), na defragmentovanem disku, nejlepe solo disku, aby byl strankovaci soubor nejrychleji pouzitelny. V zavislosti na pouzivane aplikaci by stalo za to se podivat na nastaveni zpozdeneho zapisu na HDD.
Díky za tipy mrknu na to šlo mě spíš o to abych nastavil maximální možné VYUŽITELNÉ množství této přídavné paměti ... je mě jasné že rychlost bude mnohem menší ale já chci spíš aby mi pc vůbec dovolil pracovat na projektu a až potom rychlost ... protože k čemu mě bude rychlost když sotva otevřu sestavu a už je ram 95% zaplněna ... takže vypnout co to jde a uvidíme
v nekterem Biosu je moznost taktovani a nastaveni parametru pro RAM. Je to vsak vec trochu experimentovani. Ruzne aplikace vyuzivaji pamet ruzne (hry, AutoCAD, video) a experimentovanim se muze dojit k zlepseni vyuziti pameti pro konkretni situace, podobne jako maji GrKarty schopnost se podle typu hry automaticky konfigurovat. Mozna by bylo dobre se podivat, jak se zmeni nastaveni na podobne strance (viz obr) volbou treba Turbo, Default, Normal a potom to vyzkouset. Nevim u Vas o jaky typ projektu se jedna. Vim, ze ruzne programy pracujici s velkymi soubory, napr. Photoshop maji v nastaveni specialne definovane jeste svoje pametove misto na disku, tj. mimo Windows odkladaci pamet. Databaze zase nacitaji jen urcity pocet zaznamu definovany v pripojeni, takze necpou do pameti GB soubory. atd. Video rendrovani zase vyuziva schopnost kodeku spolupracovat jadry CPU a GrKarty.
doplněno 22.12.13 11:56:obr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.