Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zprovoznit Tv jako monitor k PC

Od: robi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nedávno jsem koupil TV Panasonic TX-L32E5E, který zamýšlím použít jako monitor k PC. Již jsem se pokoušel propojit a zprovoznit tuto funkci s PC, ale nedaří se mi. Podle manuálu jsem došel až k synchronizaci signálu. Na TV obrazovce se položka "H frekvence" a "V Frekvence" objevuje v červené barvě, což podle manuálu značí, že signály nemusí být podporovány. Lze provést ještě nějakou korekci, aby signál byl kompatibilní a TV mohla sloužit jako monitor? Děkuji za odpověď.

doplněno 21.12.13 17:30:

Děkuji za rady. Pokusím se podle uvedených instrukcí zařídit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepíšete, kterým konektorem připojujete PC s TV. Předpokládám VGA (D-sub) (nebo DLNA?). U manuálu k TV bývá ke každému vstupu přiřazena tabulka podporovaných rozlišení. Pro začátek začněte s tím, že na původním monitoru nastavíte některé z těchto podporovaných rozlišení. Nespíš nějaké základní, aby ho uměl i monitor i TV, tedy třeba 640x480 60Hz.

Potom odpojte monitor a připojte TV. Obraz už by měl fungovat. Nyní můžete rozlišení zvyšovat, až najdete pro vás vyhovující. Nemusíte mít obavy, že se strefíte do nepodporovaného rozlišení, dokud nepotvrdíte OK-použít (např. pokud zmizí obraz), tak Windows sám po tuším 10 sekundách vrátí původní rozlišení.

doplněno 21.12.13 18:10:

Když píšu "na původním monitoru nastavíte" tak samozřejmě myslím že s připojeným původním monitorem v nastavení ve windows - ovládací panely - zobrazení - nastavení.

gamers
hodnocení

0x
v počítači také musíte mít ovladače grafiky

jyri*
hodnocení

0x

mám napojenou též tv jako monitor a já jen propojím kabel a nastavím na Televizy funkci PC nebo HDMI podle toho čím to propojíš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]