Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hard disk

Od: nikolalala odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dostala jsem hard disk který je rozdělený do několika oddílů - na několik částí, prosím kdo by mi podrobně vysvětlil, jak oddíly sjednotit do jednoho?

Mám v počítači již dva jiné harddisky a když zapojím tento třetí místo dvd mechaniky,počítač je pomalejší, operace déle trvají atd..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Stačí napsat do google... levnapc.cz/...

rv*
hodnocení

0x

1. Data, která chcete, překopírujte jinam.

2. Smažte všechny oddíly

3. Vytvořte jeden nový přes celý HDD.

ovládací panely - nástroje pro správu - správa disků

Sice o data na disku přijdete, ale zřejmě tam zatím žádná nemáte, takže pohoda.

zabu
hodnocení

0x

Nemyslím, že by počítač zpomalovalo rozdělení HD na logické oddíly. Příčina bude někde jinde. Buď máte HD špatně zapojený, naswitchovaný, těžko na dálku radit, co by to mohlo být. Může být "načatá" elektronika disku, nebo řadiče, kdoví.
Možná by stačilo na disku "uklidit". Smazat nepotřebné soubory a defragmentovat ho.

nikolalala
hodnocení

Poradil by mi tedy ješte někdo, jaké piny seswitchovat, aby byl hardisc pouze jako úložiště například na hudbu,filmy?

Žádný piny se nemusí switchovat... Jestli chcete ten HDD jenom jako uložiště na filmy,hudbu atd., tak:

1. Zapojte HDD napájecím kabelem ze zdroje + na data

2. Zapněte PC

3. najeďte myší na START a na počítač klikněte pravým a spravovat.

4. vlevo je kolonka uložiště - rozklikněte a klikněte na správa disků

5. Pokud tedy máte 3 HDD, tak tam budete mít vypsaný všechny 3

6. Najeďte na ten nově přidanej a klikněte na něj pravým a tam by mělo být něco jako zmenšit nebo zrušit. Na to klikněte a měl by být jako jeden. Poté se bude v počítači ukazovat jako jeden a ne rozdělený. Všechno je v tom článku co jsem vám dával jako odkaz, rozklikněte si to a přečtěte !

nikolalala
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]