Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozbalit rar?

Od: bohemica* odpovědí: 9 změna:

Jsem téměř pc analfabet (a samouk) a využívám stahování např.filmů. Některé jsou dosrupné pouze ve formátu rar. Nevím jak tento formát rozbalit (spustit přehrát...), případně co k tomu potřebuji za program. Používám XP.

Prosím návod polopatický (pro ťulpasa) s postupem jednotlivých kroků! Děkuji! :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x
Na toto už několik let používám bezplatný 7-Zip a jsem s ním naprosto spokojený.
fribble*

Já jsem si zvykl na IZARc - taky free a bez problémů slunecnice.cz/...

iz*
hodnocení

2x

Reakce na Praivo a Fribble: I podle mne je lepší použít freeware - 7zip (32-bit), 7zip (64-bit) nebo IZARc.

Nezapomeňte odškrtnout nabízenou lištu pro Firefox, takového SW se později obtížně zbavuje!

foo*
hodnocení

0x

stáhněte si program winrar, po jeho instalaci se vám všechny rar soubory označí stejnou ikonkou.. pak už jen stačí kliknout pravým myšítkem a dát "rozbalit"

Trochu vás opravím. Kliknout pravým myšítkem na soubor, který chci rozbalit a vybrat "Extrahovat zde" a rozbalí se vám to do stejné složky jako je ten *.rar. Případně "Extrahovat soubory" pokud chcete soubor rozbalit jinde. V tom případě máte možnost vybrat složku kam to chcete rozbalit.

luke237
Slunecnice.cz: WinRAR
luke237
WinRAR umi i archivy rar vytvaret, coz tazatel nepotrebuje. Tato funkce je to, co dela WinRAR placenym programem. Naproti tomu pro pouhe rozbalovani rar archivu je dostupny program uplne zdarma - RarZilla /UnRAR
foo*

on winrar je taky zdarma.. jen tam asi po měsící při otevření skočí tabulka nabádající k placení ale jedním klikem je tato tabulka pryč a program funguje dále bez omezení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten WinRAR je na to nejlepší a můžete ho najít viz odkaz. Ty soubory RAR jsou archívy, které obsahují další soubory. Musíte je v programu WinRAR rozpakovat (extrakce) někam do složky a tam potom najdete požadovaný soubor s filmem. Ten už by měl jít přehrát v přehrávači (pokud nejsou vyžadovány kodeky). K přehrávání filmů je vhodný např. VLC Media Player, který již kodeky obsahuje a přehraje prakticky vše. Zdravím!

slunecnice.cz/... slunecnice.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]