Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3D tiskárna

Od: nemamnick* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jakým způsobem dám data do 3D tiskárny, aby mě to něco vytisklo. Napadlo mě jedině to, že by se to vymodelovalo v nějakým programu, jenže tohle nejde udělat třeba u nějakých součástek, který musí byt přesný (tohle jsem taky našla na netu) . Pak mě napadlo, že bych to někde stáhla, nějaký data podle kterých by se to dalo vytisknout, ale nic takovýho jsem nenašla. Ještě jsem hledala jestli na to není nějakej speciální skener ale taky nic. Ted se zrovna učím do výpočetky o tiskárnách a tohle mě napadlo až ted, když o tom mluvil na přednášce tak mě to nenapadlo se zeptat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, v PC se to mormálně ve 3D vymodeluje a pak se dá tisk. Ty programy na modelování bývají u těch tiskáren.

doplněno 20.12.13 00:12:

*normálně

hodnocení

0x

Informacemi můžeš začít zde cs.wikipedia.org/...

A jinak na google stačí zadat termín 3D tisk/tiskárny

Popř. Josef Průša který je na české scéně co se 3d tisku týče průkopník a hvězda...

Jeho práce/návrhy/typy uznali i amíci... stačí pohledat.

golova
hodnocení

0x

Data - modely do tiskárny lze jednak koupit, nechat si vymodelovat, stáhnout nebo si sama vymodelovat, například v Blenderu, Cinema4D, 3dsmax, maya atd...Také přesné součástky se modelují, například v Rhino 3d. 3d skenery také samozřejmě existují, jen špatně hledáš. Nechal jsem si poslat ze zahraničí i z ČR vzorky 3d tisku a musím říct, že kvalitou jsem dosti zklamaný. O nějaké kvalitě, která se podobá výrobku z klasické sériové výroby se dá hovořit v řádech set tisíc, spíše milionů korun.

paw*
Zalezi na tiskarne. Pkkud se bude jednat o spekani kovu, tak kvalita je celkem dobra, ale neco to stoji.
Jinak kvalitu povrchu zazracnou necekejte. Ale vnejsi povech jde obrobit a mate to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]