Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mam doma 3 notebooky, na jednom mám nainstalovaný antivirus AVG a na dvou mám AVAST. S notebookem kde mam AVG se můžu v pohodě připojit k WI:FI ale na těch dvou kde mám AVAST se nemůžu připojit, pise mi to omezeně. A internet nejde. Můze to byt antivirem?
Muze a nemusí. Jsou dvě možnosti jedna je problem s antivirem (zkusit bezplatný od microsoftu) nebo odvirovat PC, vyčistit HDD, zaktualizovat ovladace, vyčistit ADVANCENTEM. Co se týče toho antiviru AVG vím že dělá problémy mám zkušenosti, v případě AVASTU jde o nějaké nastavení.
diky, vyzkouším. Jeden notebook s avastem je starši. Ale ten druhy je dneska nový a dela mi to to same co natom druhym.
Programy: Na vičištění HDD revouninstaller.com/...
Na odvirování eset.com/... a malwarebytes.org/...
Na aktualizaci ovladačů iobit.com/...
Na vyčištení PC advancend iobit.com/...
BEZPLATNÝ ANTIVIR OD MICROSOFTU windows.microsoft.com/...
Prvně bych provedl kontrolu programy, které jsem uvedl před bezplatným antivirem.
robokop zdravím.
To co píšete mne zaujalo. V poslední dny už vypínám AVAST, protože mi brzdí počítač, a tak mne napadlo, jak píšete, že jako antivir stačí Microsoft security es.
myslíte, že ho mohu používat jako plnohodnotný, abych nemusel pouštět ten AVAST?
Co si myslíte o EMET Notifer? Nekdo mi ho kdysi doporučil, tak mi to pořád běží, ale ted nevím, zda to má nebo nemá vyznam, hlavně zda mi to nebrzdí PC.
jaký je Váš názor? děkuji
doplněno 20.12.13 13:07:Jaký máte prosím postoj k Zrušení AVASTU a nahrazením antivirem od Microsoftu? Bude to plnohodnotné?
Děkuji
doplněno 20.12.13 18:16:Robocop: Děkuji
Záměna je možná podle mích zkušeností je lepší Microsoft security essentials, problém je u AVASTU nutnost poskytnout osobní údaje výrobci, v žádném případě bych nepoužíval AVG, protože maže vše co člověk stáhnete a odinstalovává program na zapínaní PC jako vir - moje zkušenosti. Co se týče MSE první podmínkou je legální windovs (aktivní licence - licenční číslo vložené do políček), problémy jsou u něj dva nejde automatická aktualizace virové databáze, dá se dělat ručně (kliknout na tlačítko) a potom když vyjde nový vir tak chvíli trvá než Microsoft dostane vzorkek, než zanalyzuje, než vyrobí aktualizaci, ale pak je vše naprosto ok. Zachytil vždy vše - pravidlo AKTUALIZOVAT virovou databázi jsem dodržoval, někdy se stalo že mu něco uniklo, ale to byl ten případ že chvíli trvalo než se vyrobí databáze. Pokud někdo chce lepší antivir at platí ESET. MSE má i kontrolu vyměnitelných médií. Co se týče mě mám MSE a každý den AKTUALIZUJI virovou databázi a mám zaplou ochranu (USB, CD ...) do zálohy používám eset online skenner, kterým projedu čas od času PC - nechal bych ho v PC pro případ náhody (zaviroval jsem si PC a on mě zachránil před drahou opravou) a ještě používám MALWARE BYTES kterým taky kontroluji PC, výše zmíněné funguje jenom když si uživatel zapne a skenuje jinak nikdy. Problém s MSE a stejně jako každý free antivir je když si nainstalujete vyhledávače (ASK TOOLBAR) tak se do PC dostane infiltrace, kterou free neumí rozeznat eset online skenner ji odstraní, infiltrace není nebezpečná jenom ucpává PC a tím ho zpomaluje podobně jako tuk v odpadu. Takovým prvotním příznakem zavirování PC je extrémní zpomalení (RAM 8 GB je obsazená v klidu 97%), někdy i nemožnost jít na internet, nefunkčí UPDATE windovs či sekající se procesy - vložení videa do přogramu na úpravu videí, stává se že po zavirovaní se vypíná antivir a brána FIREWALL. Připomínám že nejsem ,,ajták", ale lecos jsem spravil sám a mám nějaké zkušenosti, kterým šetřím kamarádům peníze (1000 nebo 600 Kč). Co se týče programu, který je uveden v otázce - EMET Notifer neznám nemám zkušenosti, proto nemohu vydat stanovisko. Našel jsem stránku kde se dá zdarma otestovat funkce antiviru (jestli chrání a zachytává infekce) test.bezpecnosti.cz/antivir/
1. MSE JE možné nainstalovat na cracklý OS, mám to vyzkoušené (7 x86 i x64).
2. I Microsoft svůj AV doporučil jen nenáročným uživatelům a těm, co potřebují opravdu kvalitní ochranu, doporučil přechod k nějakému konkurenčnímu programu.
3. Na adware existuje specializovaný program zvaný AdwCleaner (to je taky jediná věc, která (aspoň mně) spolehlivě funguje a maže opravdu jen to co má). Běžný AV se na to nepoužívá.
Advancend není s*ačka, já ho používám soused a kamarád taky a zatím žádný problém, je zlepšení PC.
Za prvé mám Windovs 7 a ASC jsem instalova 6-7 lidem na PC a samá pozitiva, neby žádný problém.
V článku se píše o verzi 3.X.X aktuální verze je 7 používal jsem verzi 6 až do doby dokud nevyšla 7.Problém nemusí být nutně na straně ASC, existuje verze ASC bez antiviru nebo s antivirem, podle toho co čtu by se mohlo jednat i o zavirování PC chytil jsem infekci kryptikem (typ trojského koně ) moje PC s RAM 8 GB zamrzlo tak že nešlo skoro nic dělat, RAM byla obsazená 98% a PC hlásilo že je potřeba uvolnit RAM, navíc se vypínal antivir a brána firewall, celkem jsem měl 8 těchto infekcí. PC vůbec nereagovalo něslo na něm vůbec pracovat a ani se dostat na internet. Obecně jsou trojské koně kryptik na ovládání počítače na dálku, tím by se dalo vysvětlit nestandartní chování PC, čili útočník si dělá na druhém konci s PC co chce.
I was using ASC 3.1.2 until then, and had no PC problems at all. So I installed the new version of the program and immediately scanned my computer, and then restarted.
Ještě mě napdlo nějaká PC opravna v okolí, obětovat peníze na zvášení RAM (operační paměť). Jednalo by se o to že opravář by odborně otevřel PC a vyměnil jednu takovou součástku za jinou tiskarny-notebooky-dily.c/... - vpodstatě by vydělal straší RAM s nižší kapacitou a dal by zpět RAM s vyšší kapacitou a PC by se zrychlilo, je lepší si nechat tohle provést v odborném servisu, protože typů RAM je nespočet. Ve městě kde bydlím to vychází okolo 500 Kč.
Za navýšení RAM jsem platil okolo nebo rovných 500 o odborné opravě píši proto že jsou několik typů pamětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.