Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže tato výměna cpu?

Od: amar odpovědí: 2 změna:

Dobrý den chci se zeptat, zda mi pomůže pokud upgraduju

z Pentium 4 550 na Pentium Dual-Core E2140

jde mi o spotřebu.. Možna by pomohlo u toho p4 550 snížit frekvenci?

Děkuju za pomoc.

Jinak tady jsou detaily obou cpu:

cpu-world.com/...

cpu-world.com/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

0x

Zdravím.
Podtaktování procesoru sice spotřebu sníží, ale ne tak moc, jak by člověk chtěl.
Otázkou je, jestli se to vůbec vyplatí, protože jestli ten procesor nebudete mít tak za 100 korun, tak se to nevyplatí.
A navíc, ten dvoujádrový procesor nemusí být podporován BIOSem vaší základní desky.

hodnocení

0x
Než něco koupíš najdi si na stránkách výrobce desky tabulku kompatibility. Jestli tam vůbec dvoujádra jsou podporovaný. Porovnání spotřeby procesorů se dá lehko najít, udaj o spotřebě bývá součástí brenchmark testů. Podle mě bude mít na spotřebu daleko větší vliv architektura použité grafické karty. (Nanometry použitých tranzistorů ) Tam se s každou novou generací jádra při stejném grafickém výkonu karty liší spotřeba až o 50% A zatímco peníze za nový procesor s nákupem nové základní desky můžete odepsat tak grafika se dá použít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]