Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, počítač používám již několik let s určenou IP adresou, tak jako každý jiný. Před třemi roky jsem si pořídil jiný počítač ,který měl jiný modem, internet mi na něm nešel. Zavolal jsem správci a ten mi tam nechal obě dvě adresy, takže když mi hlavní počítač odešel, připojil jsem provizorně druhý bez výměny modemu.Mezitím jsem si pořídil televizi s internetem a na ní se mi po delší instalaci podařila zadat jiná IP adresa-celkem třetí. Jsem jen laik, který se do všeho sere, nemám žádné zkušenosti. Zapojil jsem si to tak, že mi jde použít pouze jedna IP adresa přepínáním konektorů, nikdy ne dvě najednou. Teď mi správce adresu na záložní počítač a televizi odpojil, tak nevím jak se mám zachovat. Jestli mu mám nahlásit, aby mně to znovu připojil, jestli je to jeho povinnost a nebo si budu muset připlatit nějaký ten peníz za každou adresu? Chtěl bych se s vámi poradit, než mu zítra zavolám. Děkuji za odpovědi.
Pocitacove site delam dvacet let, tomuhle dotazu ale nerozumim. Jakej modem? Jedna se urcite o IP adresu? Nejedna se nahodou o MAC adresu? Je ten modem opravdu modem? Neni to router? Koukam, ze ten modem bude asi sitove rozhrani. Router asi nemas, kdyz v pocitac imas urcenou IP adresu. Porid si vlastni router, ten "spravce" at ti ji priradi ke tve IP a potom si za router pripoj cobudes chtit, "spravci" do toho nic neni ,jestli tam mas TV, PC, NB, telefon, kameru atd. atd... Radsi ale nekomu zaplat, sam to nenastavis.
Asi tomu fakt nerozumím a modem nazývám desku z počítači, odkud je připojený kabel. Na střeše mám anténu, na půdě zařízení se svítícími diodama(asi router?). Na krabici od něj je napsané 802.11b/g Wireless Broadband Router, Odsud to mám svedené do počítače. A kabely to přepojuju buď do druhého počítače nebo TV. Teď mi jde pouze hlavní počítač,ostatní ne.Vůbec tomu nerozumím, jakým způsobem se to dá rozvést. Díky za každou radu.
Asi by bylo nejjednodušší dát tu krabičku se svítícími diodami dát z půdy do bytu. A pak z něj natáhnout kabely do počítačů a do telky. Když na něm pustíš i WiFi, můžeš se připojit s notasem či s telefonem, či čímkoliv jiným.
Taky jsem už o tom přemýšlel. Ze střechy je svedený kabel do vývodu antény routeru, Mám k němu ještě malou anténku v krabici. Svod z půdy k počítači je asi 20m. Tento kabel budu asi muset vyměnit za jiný? Je asi telefonní,několikažilový, Tam ho budu muset vyměnit asi za nějaký anténní?A od něj rozvézt?Asi to budu muset důkladně prozkoumat, co bude pro mě výhodnější.
Nevím, nevidím k tobě na půdu, ale asi to nebude kabel svedený do vývodu antény routeru. Řekl bych, že se jedná o klasický sítový kabel, mají ty kabely od antény na střeše a k počítači v bytě stejný konektory?
To co máš na půdě je providera, na to nesahej. Dole u počítače to odpoj z PC, Kup si router, třeba 4 portový(má 4 vývodyLAN). Na vstup routeru(WAN) připoj ten kabel co vede z půdy. A na jednotlivé výstupy LAN, připoj ten svůj PC, na další TV atd. Dle potřeby. Jediné co musíš, je chtít po providerovi, aby ti nastavil své zařízení tak, aby spolupracovalo s tvým routerem a ne počítačem. Stejně si myslím, že pokud nepoužívá pro tvoje zařízení dynamickou adresu(DHCP), případně používá MAC adresu, má k tomu nějaký důvod - peníze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.