Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem nové paměti pro zákl. desku M4A785TD-V EVO a to KVR1333D3S8N9/2G Kingston. Na stránkách výrobce jsem se dočetl, že jsou kompatibilní s touto deskou. Když jsem je vyměnil, počítač se nerozjede. Disk se točí, ale na monitoru je hláška, že signál nebyl detekován. V současné době tam mám jednu paměť DDR3 1600 MHz Patriot 2G. Nevím, jestli něco dělám blbě, nebo jestli se má upravit BIOS, ale s těmito paměťmi to nejede. Neví někdo, čím by to mohlo být?
A kolik modulů jste dokoupil a jak je tam dáváte?
Pokud nějaký jiný (jiný výrobce, typ..) přidáte do slotu stejné barvy, tak to právě s největší pravděpodobností nepůjde. Na desce jsou 2 sloty jedné a 2 sloty nějaké jiné barvy. Ve slotech stejné barvy většinou musí být modul stejné specifikace.
Díky za odpovědi. Dokoupil jsem dva moduly po 2 G od stejného výrobce. Ten původní jsem vyndal a zkoušel jsem to nejprve s jedním novým modulem. Vždy se to chovalo stejně. Vypnul jsem počítač, odpojil kabel, zasunul paměť, zapojil kabel, zapnul počítač.
Podívala bych se do BIOSu, jestli není náhodou špatně nastavené časování (CL - Cas Latency).
Může se stát, že nastavení časování bude záviset na nastavení v BIOSU. Pokud měla předchozí paměť při frekvenci 1600MHz CL9 a deska podporuje pouze frekvence pamětí do 1333MHz, dojde k automatickému snížení na 1333MHz CL8.
Zkusila bych se podívat, zda v BIOSu není nastaveno časování na 8. Pokud ano, přepnout jej na 9, vyndat původní paměť a nahradit ji za ty nové. Jestli ani to nezabere, zkusila bych restartovat nastavení BIOSu-Na desce je placatá baterie, ta když se odpojí (a odpojte i napájecí kabel alespoň na 15 sekund) a po několika vteřinách opět zapojí, dojde k resetování nastavení BIOSu.
Případně- nemáte možnost, jak paměti vyzkoušet na jiném počítači?
Děkuji za odpověď. Jaksi tuším, že bude něco nastavením v BIOSU, ale nejsem žádný odborník, takže ani nevím, kde se časování nastavuje. Deska by měla podporovat i paměti 1800 MHz, i když se musí přetaktovat. I proto jsem kupoval 1333 MHz, abych nemusel nic přetaktovávat. Vyzkoušet paměti jinde nemůžu, ale budou určitě dobré. Už jsem to zkoušel s jinými se stejným výsledkem. Ty nebyly v seznamu podporovaných pamětí a naštěstí jsem je vrátil. Pak jsem se někde v diskuzi dočetl, že někdo je má ve stejné desce a počítač mu jede bez problémů. Takže si myslím, že zrada bude někde v BIOSU, ale nevím kde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.