Nejste přihlášen/a.
Ahoj ucim se v Solidu a mam problém, že když udělám skicu a potom z jedné části přidám vysunuti tak mi potom zmizí všechny čáry a nemůžu dělat vysunutí další části.
Např. nakreslím kruh a čtverec. Kruh chci vysunout dopředu a čtverec dozadu. Ale jakmile vysunu kruh tak jediné co mi tam zůstane je valec a ctverec se mi zobrazí až po otevření skicy ve které nemůžu udělat vysunuti. Snad jsem to napsal srozumitelně a vím že v tomto případě to jde udělat i jinak ale se slozitějsím utvarem je to horsi.
Myslím že je tam asi jen nejaké tlacitko kterým to zviditelním ale nevim kde:/
doplněno 16.12.13 16:17:Tady vkládám pro představu obrázek je to dělané na rychlo ale snad to z toho půjde víc pochopit.
jak udělám válec tak mi zmizne čtverec:/
Popravde tomu moc rozumet neni.
Pokud nakreslite vice zakladen vedle sebe do jedne skici, meli by se defaultne vytahnout vsechny.
Pokud je jedna zakladna umistena uvnitr druhe, mel by se vytahnout jejich "rozdil".
Tak jako tak, kreslit vic nez jednu uzavrenou zakladnu do jedne skici je prasarna, ktera se casem u slozitejsich modelu vymsti.
doplněno 16.12.13 16:09:Pokud chces z jedne sketche vyzdimat vic ruznych profilu a s kazdym pracovat samostatne, musis je definovat jako samostatnou feature pomoci Contour Select prikazu.
Pak s nima lze pracovat jako se samostatnymi objekty.
doplněno 16.12.13 16:33:No tak na to podle obrazku je presne vhodny ten Contou select.
Bud najdes okenko Contour Select pri vytvareni Extrude/Revolve dole menu a nebo bez Extrudu rovnou pravy klik na obrazovku a Contour Select Tool.
doplněno 16.12.13 16:34:Nevim, jaky to ma nazev cesky.
Tady je videonavod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.