Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netbook - ztráta výkonu

Od: kuloch odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mám netbook Lenovo IdeaPad s100; Intel Atom CPU N455 1,66 GHz; 1,00 GB RAM 667 MHz. Mám ho druhým rokem a zdá se mi teď děsně zpomalený, někdy dost posekaný. Otevřu pár záložek v google chrome a překlikávat mezi nimi dooost trvá, navíc jak otevřu nějaké další okno tak je už dost o nervy. Předtím fungoval daleko lépe, výkonnostně je na tom přeci dobře, čistil jsem ho skrz programy CCleaner apod., o trochu se výkon zlepšil, ale je to pořád pomalé. Pomůže vyměnit paměť? Koupil bych tuto: alfacomp.cz/... Myslíte, že to bude mít význam? Nebo co jiného s tím? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Mas porad stejny Chrome nebo je to jina verze nez pred rokem?

Jako druhou moznost bych zkusil zazalohovat svuj disk a jen tak si pro test rychlosti udelat cistou instalaci Win + Chrome a podivat se, jak rychleji se to chova.

Jako treti moznost me napada, ze proste stranky za tu dobu nabobtnaly. Kazdy tam cpe skripty, animace, tisice znacek a to pak staci o neco hure implementovana funkce v prohlizeci a hned to bobtna na strasne rozmery :( Pak mas takovych stranek otevrenych pet, jak pises, dojde pamet, zacne se swapovat a cely vykon pocitace jde do kytek.

praivo1
hodnocení

0x

A jiné programy fungují normálně? Chrome je svou pomalostí známý...

kuloch
hodnocení

Zkoušel jsem firefox a je to podobné. Smazal jsem tempy a tak, zlepšilo se to jen o trochu.

Co myslíte o té paměti?

Ta 1 GB 667MHz nic moc, no ne?

chizuru*

Podle toho co máte za systém. Pro XP stačí 1GB, ale pro Windows 7 bych doporučila alespioň 2GB. I s 1GB pojedou dobře, ale nebude to tak plynulé jako s XP.
Jinak k té frekvenci - 667 a 1333 je to samé, pořád se jedná o PC3-10600. Jen se někde používá první a někde druhé značení, protože ve skutečnosti paměť označená jako 1333MHz má 2x667, takže obě možnosti jsou dá se říct správně.
A počítejte s tím, že má pouze jeden slot na RAM paměť, tudíž ta druhé se vám bude někde válet nevyužita.
Ale jak jsem řekla, důležitější je vědět, jaký je tam operační systém, aby se zvětšení RAM vyplatilo (Respektive, ono se vyplatí tak jako tak, ale u Win XP daleko méně, než-li u Win 7)

kuloch

Mám win7 starter.

Takže myslíte, že těch 500 Kč má význam?

hodnocení

0x
Zkuste novou Operu, je postavena na jádru Chrome, ale je svižnější. Nejvíc je to znát u přehrávání flashovych videí, chroma trvale vytezoval cpu na 100% a video občas zadrhavalo, Opera kolem 60% a žádné zaseknuti.
U sedmiček je v požadavcích na hárdware uváděná minimální velikost RAM 1GB a to je jen pro chod systému. Takže se není co divit že někde něco "drhne ".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]