Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytisklá pozvánka je rozmazaná

Od: anonimka* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

V Adobe Photoshopu jsem vyrobila pozvánku, ale po vytisknutí je rozmazaná a neostrá... Co mám udělat pro to, aby byla co nejostřejší a nejkvalitnější? U tiskárny problém není...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A nestáhla sis z internetu nějaký obrázek s příliš malým rozlišením?
anonimka*
hodnocení

Netuším, pozvánka je ale černobílá a obrázek je pouhý "klipart"

palos*

Dobrý den,

obraťte se na mě, prosím, v soukromých zprávách, zkusíme to pořešit :) . Grafice se věnuji, takže chybu bychom mohli najít.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 15. 12. 2013 15:33:01
Je dobrým zvykem řešit zde věci veřejně. Rady mohou být užitečné i jiným.
palos*

Samozřejmě, měl jsem v plánu sem po dořešení nahodit, jak jsme to vyřešili. Ale takový problém je těžší řešit. Chtěl jsem poprosit o zaslání grafiky, neboť těch potencionálních problémů "proč" může být více.
Co je přesně rozmazané? Jedná se o obrázky nebo pouze o text, pokud o oboje, co z toho je rozmazaného? :)

anonimka*
hodnocení

Romazaný je text i obrázek.

doplněno 15.12.13 15:41:

Grafiku mohu zaslat soukromou poštou, pokud je potřeba :)

palos*

Tisknete to doma na své tiskárně předpokládám? :) . Jinak máte vytvořený stejný formát v PS, jako poté při tisku? Když dáte "Obraz" a "veliksot obrazu" na kolikati máte rozlišení?
Jinak nejvíce by se hodilo zaslat grafiku, abych podle toho mohl určit o co jde, takhle naslepo mohu pouze tipovat...

anonimka*
hodnocení

Rozlišení je nastavené na 72 obr. bodů. Grafiku jsem už odeslala do zpráv ;)

palos*

Jéjej, tak jsme našli první chybu :) rozlišení musí být nastaveno na 300dpi.
Pozvánka obsahuje pouze pérovku (černobílý obrázek, pouze tahy) a následně text, takže v podstatě k rozmazání by dojít nemělo. Tyto věci se smaozřejmě dělají v jiném programu od Adobe, Photoshop je určen především pro úpravu fotek obrázků. Ale samozřejmě chápu, že jste volila právě PS. :)

doplněno 15.12.13 15:55:

300dpi neboli 300 obrázkových bodů :)

anonimka*
hodnocení

Děkuji :) A formát má být PNG nebo JPEG?

hodnocení

0x

Nepoužívejte Photoshop, zkuste třeba Inkscape. Photoshop je primárně rastrový editor, různé pozvánky je lepší tvořit co nejvíc vektorově. SVG obrázků, ze kterých lze jakoukoliv takovou grafiku vyrobit se dá stáhnout z internetu zadarmo mraky.

Pokud se tvoří cokoliv v rastrech, je potřeba pracovat v nějakém rozumném rozlišení, alespoň 300 dpi, 72 dpi uvedených někde v odpovědích je fakt málo.

palos*

Samozřejmě by bylo lepší používat jiný program, který pracuje halvně s písmem, ale dkyž už, tak se dá pro jendou přeží i photoshop (dokud jsem nezačal grafiku studovat, taky jsem dělal v photoshopu. Byla to blbost, ale jde to :) ) ...
Každopádně k otázce - určitě do JPG.

anonimka*
hodnocení

A to jsem si do teď myslela, že je na vše nejlepší Photoshop...

palos*

Nene :)

Taky jsem byl takový, znám to.. Photoshop - wau, obsahuje všehny funkce, takový multifunkční program..

Ale opak je pravdou :) Fuknce obsahuje, ale jeho doopravdický záměr je zcela na něco jiného.

Pro menší upřesnění - pro práci s textem se používá Adobe InDesign (existují i freeware programy, ale když už jsme u adobe, použiji program od nich).

Pokud pracujete s textem v Photoshopu, text vám rozrastruje, pracuje s ním v podstatě jak os obrázkem. takže ve výsledku, při tisku, bude text trošičku máznutý (na první pohled to nepoznáte). Naopak ID pracuje s textem jako s vektorem. To znamená, že text si zachová svoji ostrost a nebude nijak rozrastrovaný (poničený, snížená kvalita.)

Je to napsané jen tak ve zkratce, pokud byste chtěla vědět něco více nebo s něčím proadit, stačí se zeptat.. nechci se tady rozepisovat, protože stejně pokud PS využijete jenom zřídka, tyto věci budou za okamžik zapomenuty, jen jsem chtěl na to podotknout, abyste byla troch uv obraze :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]