Nejste přihlášen/a.
naformátoval jsem externí disk na TV. v nápovědě píší, že disk pak bude možnost použít výhradně jen pro tuto TV. zkusil jsem tedy připojit k NB a nikde se nezobrazí. otázka zní: to je teď disk opravdu nepoužitelný jinde?
Jaký máš OS? V sedmičkách se nemusí zobrazit dokud se ručně nepřipojí. Cesta: v menu Start, Počítač, pravé tlačítko myši a Spravovat, u správy disků by měl být disk vidět jen nemá přiřazené písmenko, takže na disku zase pravé tlačítko myši a zadat změnit písmenko disku a cestu, systém pak nabídne volné písmenko a potvrdí se
navedl jsi mě dobře, ale v konečné fázi nejde změnit písmenko. jde jen odstranit svazek, nebo převést na dynamický disk
doplněno 15.12.13 15:09:OS Win7
Dobrý den, ano, je to tak. V TV se flashka nebo ext.HDD zformátuje na filesystém UDF, který je pro OS Windows i OS Linux neviditelný. Jde to obejít jen programem (utilitou), který se musí do PC instalovat např. nějaká čtečka "UDF Reader". Zdravím!
doplněno 15.12.13 15:21:Toto by mohlo pomoci: pkc.blog.cz/...
doplněno 15.12.13 15:33:olaf71 - nejde použít stejné zařízení k TV do USB pro přehrávání i nahrávání.
doplněno 15.12.13 15:35:oprava - lépe řečeno nelze použít stejný filesystém.
takže tím, že jsem ho zformátoval na TV, tak jsem ho "zkurvil". nebudu s ním dělat žádné cavyky a jestli mě naštve, tak ho rozšlapu. chtěl jsem původně něco, na co nasekám filmy, píchnu na TV a nebude problém něco příležitostně nahrát z TV.
Disk lze snadno naformátpvat zpět, jde jen to zda to OS umí...
Disk není zku... jen je zku ta televize když neumí ani fat disky rozchodit... chápu exfat je to celkem nové ale ten zbytek.. bohužel to jsou věci které kupu lidí při koupi bedny nenapadnou...
doplněno 15.12.13 16:34:CO je to vůbec za TV at můžu nějaké chudáky varovat kdyby ji chtěli někde v akci zkoupit?
Já bych na tu televizi tak nenadával. Chápu, že neformátuje na FAT, protože tam pak nelze používat velké soubory (a ty by snadno při nahrávání z TV mohly vznikat). ExFAT si zas nechal patentovat MS, takže je volně nepoužitelný, a nadávej tedy na MS. Když bude tedy televize používat normálně zveřejněné a neomezované dobře použitelné sytémy, kam např. ext4 patří, nevidím v tom nic zavrženíhodného. Jen by to měli napsat do manuálu, aby to uživatel nemusel zkoumat.
Příležitostně nahrát z TV ještě snad, ale nahrávka bude obvykle nepoužitelná v PC - schválně bude kódovaná, aby šla přehrát jenom v dané TV. A takové výrobce nakopat někam.. Zlaté USB TV karty do PC.
tak už jsem to snad dal do cajku. nakonec jsem svazek odstranil,pak dal nový pod novým písmenkem a je to. nevím, zda jsem to popsal dobře, ale tak nějak. díky za rady
doplněno 16.12.13 06:53:tak úplně cajk není, NB ho vidí, zformátoval jsem na výchozí NTFS a teď ho pro změnu nečte TV. píše prázdné,nepodporovaný soubor ať je tam nahrané video,audio, foto
Jestli on nebyl naformatovan na exFAT, ktery treba tvoje Win neumi ...
Podivej se na to ve "Spravci disku"a posli sem, co ti to ukazuje.
Nebo udelej kopii MBR timhle programem a posli sem, co ti to vyplivlo.
V návodu u mojí televize (samsung) bylo napsáno totéž, ve skutečnosti byl disk naformátovaný na systém ext4, který je v linuxu normálně viditelný. V linuxu by měl být viditelný i ten UDF. Bohužel ve win máte buď smůlu nebo potřebujete nějaký soft, který ho zviditelní. Pokud chcete používat disk v TV i v PC, udělejte si na něm dvě partition. Ale podle mě to není až tak drahé zařízení, abyste nemohl mít jeden disk jen pro TV.
doplněno 15.12.13 18:36:Ještě mě napadlo, jestli jste správně pochopil návod. Současné televize umí přehrávat z jakéhokoliv disku, vlastní formát chtějí jen na nahrávání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.