Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení 2ks mechanik

Od: martinez odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Mám dvě mechaniky. DVD ROM a DVD RW. DVD RW je na konci síťového i datového kabelu nastavena jako Master. DVD ROM je uprostřed napájecího i datového kabelu nastavena jako Cable Select... Přesto po vložení CD do DVD RW se nespustí např. autorun.. V DVD ROM vše funkční. V čem je problém? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To máte na IDE kabelu? Jestli má deska volný výstup je vždycky lepší když má každá mechanika vlastní kšandu třeba s harddiskem.
martinet
hodnocení

Jj. IDE. Mám dva HDD a oba samostatně přes SATA.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete jednu mechaniku odpojit a druhou vyzkoušet. Nebo jejich zapojení jen prohodit, zda se něco změní. Také se podívejte do Správce zařízení, zda tam není nějaká chybová hláška nebo i tam jednu mechaniku zakázat a druhou odzkoušet (po restartu PC).

Možná má jen DVD-RW slabší schopnost čtení, než DVD-ROM. Zdravím!

P.S. Zkoušejte s čistým a nepoškrábaným originálním CD nebo DVD a ne vypalovaným.

doplněno 16.12.13 08:50:

Ono to není tak zvláštní. DVD-ROM je pouze pro čtení a musí zvládnout všechna média. DVD-RW může mít ten laser silný hlavně pro vypalování, ale pro čtení může být slabší, resp. ta schopnost čtení se zmenšuje.

Tedy snižuje se v poměru originál CD (DVD), vypalované CD-R (DVD-R) a přepalované CD-RW (DVD-RW).

Ještě můžete použít čistící CD, jestli pomůže vyčištění čočky laseru.

martinez
hodnocení

"C" bude správně.. zdá se, že DVD-RW prostě nerado vypalované CD. Což mi příjde zvláštní, ale chová se tak..

praivo*
hodnocení

0x

Co se stanem když ji nastavíš jako SLAVE?

martinez
hodnocení

Prakticky žádná změna. Master - Slave s tím, že Master na konci, Slave uprostřed i opačně. Asi je to mechanikou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]