Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže zvýšení RAM?

Od: andrej® odpovědí: 13 změna:

Prosím, tak ve Windows XP mám 2 Gb ram, pomůže mi přidat další 2 Giga? Je to otázka asi 800 Kč. Stojí to za to?

Dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevidím v tom smysl. XP na 2GB RAM umí běhat nádherně svižně. Pokud má ale uživatel systém zabordelený (u XP bohužel otázka chvilky), nepomůže ani seberychlejší a větší paměť.

To je jeden z důvodů, proč jsem přešel na WIN7. Na čistém systému je rychlost s 2GB srovnatelná s XP (možná trošku horší), ale po roce používání, kdy XP bylo zasekané cosi zralé na reinstal, tak 7mičky jedou stále v pohodě.

naihonn*

Možná už si dávaš na zasviňování víc pozor. :0) Jinak samozřejmě pokud to není nějaký hodně starší počítač, tak to není špatná změna, ale někdy prostě bez problémů jedou jen XPčka a Win7 se nechtějí chytat,. To je bohužel případ i mojeho počítače. Ale jinak souhlasím, že 2GB RAM jsou už hodně dobré pro XP.

luke237
hodnocení

0x

XP stejne neumi pouzit pamet nad 3GB, takze ten posledni GB zustane nevyuzity.

Na co potrebujes takove pameti?

chizuru*

Musím vás opravit. To neumí jen 32-bit verze, ale existuje i 64-bitová verze systému XP. Ovšem jaký má tazatel je otázkou.

luke237

Ruku nahoru kdo ma 64bit XP. Nikdo? Presne to jsem si myslel *smich*

V tom odkazu, co jsem poslal, se jasne pise, ze limit pro 64bit XP je 128GB RAM (je zapotrebi samozrejme procesor s PAE).

hodnocení

2 na 32 je cca 4 Giga, nebo snad ne?

chizuru*

Limit je u 32-bitových systémů 3,25GB.

To platí u win7, u XP 32bit je max. 3.15GB.
luke237

2^32 je sice 4GB, ale nekam se do toho adresoveho prostoru take musi nacpat pameti vsech karet - hlavne te videokarty. Proto se namapuji do poslednich cca. 750MB, ktere se tak nedaji vyuzit pro RAM.

Jestli nekdo ma videokartu s vice nez asi 512MB, tak se odrizne z RAM snad jeste vice.

martinez
hodnocení

0x

Uvažoval jsem o tomtéž... Asi záleží na frekvenci (533, 667, 800), snad i na tom, jestli pracují v duálním režimu a kolik podporuje Vaše deska.. Pokud nehrajete online hry, pro XP 2GB RAM stačí, myslím si.

hoihnuio
hodnocení

0x

Do PC, kde je XP nemá smysl nic kupovat - vyhozené penize. Pořiďte si nový PC a tam ivestujte.

chizuru*

Co to tu plácáte? To že je v počítači Windows XP nic nevypovídá o jeho vnitřku.

kangaroo*
hodnocení

0x

Taky bych přešel na Win7 (64bit) v případě domácí PC a pokud nejde o sestavu s CPU slabším než 1GHz a případně dokoupil 2GB RAM, ale jako otestovanou second hand za polovic :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]