Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám takový problém, který nemůžu už dlouho vyřešit. Mám stolní PC, který má 2x 512MB RAM. Chodíme na tomto PC pouze na internet. Po posledním použité a vypnutí už znovu zapnout nejde. Přišli jsme na jednu věc, která ale nejde nijak ovlivnit. Když vyndám obě dvě RAMky z PC a dám tam jednu RAMku, počítač naběhne v pohodě, samozřejmě strašně pomalu. Potom tuto RAMku vyndám, dám tam druhou a to samé, zase v pohodě naběhne. Ovšem dám-li tam obě dvě, počítač nenaběhne, ani nepípne, černá obrazovka, nic nejde, ani BIOS, žádný obraz, prostě nic. Nevíte si s tím někdo rady?
Ano, jsou NAPROSTO stejné, a vždy spolu fungovali bez problémů.. Vůbec netuším, jak se mohli takto pokazit, samostatně jdou, ale ne spolu, ale vždy spolu šli v pohodě.
Nasazuješ je pořádně a do správných slotů?
doplněno 13.12.13 22:55:Ale jde. Stačí nedomáčknout. Na MB jsou obvykle 4 sloty, taky jde použít ten nesprávný.
doplněno 13.12.13 23:01:Strč je do těch oranžových.
Určitě, jsem si naprosti jistý. Hodněkrát jsem je vytáhl, vyčistil, zasadil zpátky, ale jak říkám, fungují jenom samostatně, spolu ne. I BIOS jsem resetoval, udělal jsem prakticky vše, co znám a nic. Ale zákl. deska musí být v pořádku, když to se samostatným použitím jenom jedné RAM funguje, prostě nefungují pohromadě.
Mám 4 sloty. 2 fialové a 2 oranžové. Od výroby byly RAMky stále v těch prvních fialových, ani nevím, k čemu slouží ty oranžové.. Nikdo s tím nic nedělal, prostě počítač jsme vypnuli normálně a stejně tak normálně prostě už nenaběhl a do teď nikdo na nic nepřišel..
Je tam Memory Parity Chech v Biosu? Zkusit vypnout. Do Biosu jde s jednou Ramkou, tak by to mohlo jit vypnout
doplněno 13.12.13 23:18: "Check"
Nenašel jsem nic takového v BIOSu, ale jestli mi můžete říct, co se ještě týká RAMek v BIOSu, neznám zase všechno, třeba příklad, už opravdu nevím.
Mám ještě ale starý BIOS Phoenix - Award (Scaleo LA 2609 - Ser.Nr.: YSIC010039) Jak v tomto BIOSu najdu něco, co se týká nastavení nebo prohlížení RAMek? V druhém PC mám úplně jiný BIOS než v tom, jak nefunguje.. Prosím vás teď jen o tuto informaci, potom si snad poradím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.