Nejste přihlášen/a.
Mám NB HP Compaq 6820p a Win7 - chci se zeptat, zda se dá zajistit (např. v BIOSu), aby při přechodu NB do režimu spánku anebo při vypnutí NB došlo k odpojení napájení některého (nebo všech) USB portu?
Má to ještě jednu komplikaci - mám v jednom USB portu notebooku zapojený USB HUB, který je externě napájený a do toho HUBu mám připojený externí disk (rovněž externě napájený) a ventilátor, který tento disk chladí. Když mi NB usne, tak disk jde rovněž "spát" (zde nevím, zda usne tím, že "ztratí" napájecí napětí anebo dostane pokyn po datové lince), ale ventilátor jede dál, což se mi nelíbí. Já ale nevím, co onen ventilátor "honí" (zda je to napětí z USB notebooku, které se nemusí odpojovat, anebo napájení HUBu).
Vím, že to budu muset nějak postupně otestovat, ale zatím se neumím dostat do nastavení BIOSu a nevím, pod kterou položkou ono vypínání USB portů hledat.
Díky za radu, zkusím to ověřit odpojením zdroje. Ještě bych potřeboval poradit, jak nejjednodušeji zjistím, zda v USB notebooku po jeho usnutí zůstává napětí - nějaké primitivní, ale jednoznačné řešení - právě teď mě nic nenapadá, co bych do toho USBečka "prdnul"
Dobrý den, pořiďte si jednoduchou USB lampičku a můžete ji na zkoušku "prdnout" do USB.
Ovšem, nevím, zda se tím NTB neprobudí - ale, asi ne. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.