Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router a tiskarna, sparování a sdílení tisku

Od: mk* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mam takový menší dotaz. Mam Router wifi typu TP-LINK WR641G a tiskárnu Aficio SP 4100NL která má výstup lan, možnost sdílení v stití má. Chtěl bych aby byla připojená v routru na pozici 1,2,3,4 jakýkoliv kde to bude fungovat a pujde se pomocí wifi připojit a tisknout. Jak to spárovat?

Další dotaz č. 2.

Router co mám, TP-LINK bych chtěl napojit pomocí WLAN na další router co beží již delší dobu internet od O2 na routru ZYXEL, bohužel mi nedává signal wifi tak daleko v domě kde bych ho chytal aspon na nějaké % tak jsem vyřešil problém tak že jsem natahl utp kabel od routru ZYXEL, pořidil router od TP-LINKu kam jsem kabel od něj zapojil na WLAN a myslel sem si že to bude stačit a vše bude fungovat bez potíží dál jakoby jakýsi "prodlužovák" ale prd. Co nastavit na ZYXELU nebo na TP-LINKu aby mi to fungovalo a bylo spárované? Děkuji, doufám že ta možnost tu je. Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nc*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Jestli jsem správně pochopil:

ZYXEL - je na začátku - je to ADSL Wifi Router

TPLINK - má být někde kam WIFI ze Zyxelu nestačí a chcete na něm mít tiskárnu.

pokud zmíněný UTP kabel ze ZYXELu zapojíte do TPLINKU do jednoho z portů 1-4 (ne do WAN - ten nechte nezapojený) tak by vám mělo fungovat na TPLINKU vše co potřebujete. V tomto okamžiku se TPLINK ve vaší síti proměnil na SWITCH s WIFI Access Pointem a vyřadíte tím funkci ROUTERu (tu pro to co potřebujete řešit - nepotřebujete)

Tiskárnu stačí mít zapojenou také UTP kabelem a při instalaci jejího ovladače na PC by mělo být nějaké její vyhledávání, které jí najde.

Je možné že by se ten TPLINK router mohl umět chovat jako WIFI klient a tím pádem by odpadl ten propojovací UTP kabel, ale jestli tam máteslabý signál z toho ZYXELu a UTP kabel Vám nevadí, nechte tam kabel - pokud by vadil - pořiďte ještě KIT dvou PowerLine adaptérů a signál si přepošlete přes zásuvky 230V

Snažte se nenastavovat nikde natvrdo IP adresy, DHCP ze ZYXELu Vám je přidělí a ovladač tiskárny by se s tím měl normálně poprat.

To co řešíte je na 15minut pro někoho kdo to umí, ale naučit Vás to by trvalo neúměrně dlouho.

Kdyžtak ještě napište ;)

nc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]