Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou externí CD/ DVD mechaniku?

Od: york* odpovědí: 16 změna:

Mám noťase HP 550 a rozbila se mi mechanika kterou stejně používám minimálně jen o dovolený na nějaký přehrávání filmů - nic víc. Oprava orig. dílu by byla drahá. Navrhněte prosím nějakou levnou (ale ne šmejd) externí mechaniku na účel jež uvádím výše, děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mechanika v notebooku drží na jednom šroubku a vymění se kus za kus, jen se přecvakne čelní plast.

Otázka je, jestli tam je IDE nebo SATA mechanika, snažím se to najít, ale podle mě vzhledem ke stáří tam bude ještě IDE zapojení.

doplněno 12.12.13 17:23:

jinak rada "Zepeho", tedy kromě té první byla správná, tak nevím co se ti nelíbí?

doplněno 12.12.13 17:27:

ano, tak podle servisního manuálu se jedná o PATA (IDE)

myslím že ta cena je super ;) a nemusíš tahat další "krabici"s sebou

aukro.cz/...

doplněno 13.12.13 09:41:

ještě před koupí bych si ale ověřil, jestli má opravdu PATA konektor.

Demontáž viz obrázek

Jakou externí CD/ DVD mechaniku?
Jakou externí CD/ DVD mechaniku? #2
york*
hodnocení

Když mi servisní technik řekne že tam pasuje akorát ta orig drahá, tak nechápu co tu řešíme. Přeci vše není unifikované. Pochopitelně kdyby tam asi šla nějaká náhrada, tak by mi to řekl.

praivo*
A nebo taky neřekl a hádej proč...

ale ano, je to unifikované. Ta "originální" není nic jiného než co jsem poslal v odkazu, a HP je opravdu nevyrábí, najdeš tam značku mechaniky, která je v dalších desítkách jiných notebooků.

Jsou univerzální disky do notebooků i PC, jsou univerzální DVD mechaniky do PC, tak proč by neměly být univerzální i mechaniky do notebooku?

Jediné v čem se může lišit je systém upevnění, ale plíšek držící mechaniku je k ní přišroubován na jednom nebo dvou šroubcích, takže stačí jednoduše přehodit ze staré do nové.

doplněno 13.12.13 09:44:

sám mám teď ve svém ACER notebooku mechaniku, kterou jsem vytáhl z notebooku HP (chtěl jsem vyzkoušet LightScribe). A světe div se - pasuje a funguje

doplněno 13.12.13 11:09:

bmbx: proto viz výše přidávám fotku a návod, jak vytáhnout stávající mechaniku a podívat se co má za konektor :)

mikihans:

může být jiný konektor, já jsem si jednou naběhl, chtěl jsem si v noťasu vyměnit mechaniku za slot-in a mělo to jiný konektor, PATA to nebyl měl málo pinů, takže to musel být nějaký atypický SATA, ale mechanicky tam sedla jak pr.. na nočník .-)

Ale přece jenom ten noťas už je malinko starší...

york*
hodnocení

Mám vyřešeno. Prosím diskuzi ukončit.

york*
hodnocení

Prostě v žádném případě tam žádný interní nepasoval tak mi servisák prodal externí , ale přehrávala jsem vždy na Wind. Media Player a nyní když to připojím a vložím DVD, tak naskočí tato tabulka a nevím co dál- tvrdil že nic nebudu muset upravovat atd. Ještě jsem ten Player odinstalovala a nainstalovala znova, ale je to stejný:Program Windows Media Player nemůže přehrát video ve formátu DVD. Pravděpodobně bude nutné upravit nastavení zobrazení v systému Windows. Otevřete panel Zobrazení v Ovládacích panelech a snižte rozlišení a kvalitu barev.

praivo*

Nějaká tam pasovat musí, že ji servisák nemá, to není chyba ani naše ani HP.

Máš nainstralované ovladače?

zepe*
hodnocení

0x

na na co novou mechaniku? na filmy a ostatni stačí fleška :)

doplněno 12.12.13 16:45:

jinak asi si vybrat podle recenzí tady do 1000,-

doplněno 12.12.13 16:49:

ale mechaniky do notebooku nejsou taktez drahe

york*
hodnocení

Protože mám vše nahráno na DVD !

york*
hodnocení

Zepe, prosím už nepiš! Je to trapné. děkuji

zepe*
hodnocení

0x

no tak bez do kramu a zeptej se tam kdyz nechces radu tady.ja jsem jen navrhoval

kangaroo*
hodnocení

0x

1.) Za ty prachy si radši koupím větší interní/extérní disk do notebooku

2.) CD/DVD už je přežitek

3.) Můžete si z jakéhokoliv CD/DVD vytvořit image-obarz v podobě souboru a ten dle libosti používat v PC stejně jako kdyby jste do notebooku dal CD/DVD médium a použít free program jako Deamond Tools,...

4.) Všechno se dá legálně stáhnout z Internetu, takže proč vypalovat na média, když stačí Internet a notebook s dost velkým diskem.

york*
hodnocení

Můžete tedy poradit proč po připojení ext. DVD program Windows Media Player nemůže přehrát video ve formátu DVD - je tam vše nainstalpováno jako dřív.

kangaroo*
hodnocení

0x

Zkuste si nainstalovat jiný DVD přehrávač

stahuj.centrum.cz/...

Já používám jinak VLC player + XBMC + DVBviewer, ale u podpory DVD nevím, protože přehrávám jen multimediální soubory

Možná nemáte nainstalovaný nejnovější kodeky a novou verzi WMP.

Zkuste si nainstalovat ten VLC player, ten umí nejvíc a taky má vlastní kodeky, takže nemusíte kontrolovat a instalovat něco dodatečně.

zelenac*
hodnocení

To už je taky odzkoušeno a řeknu proč chci ten W. Payer 11: prostě co mám nahraný starý filmy ve formátu 4:3, tak u toho programu jde možnost roztahnout obraz přes celou obrazovku. U jiných prostě i klikám přímo již do obrazu a rozšíří se to jen minimálně. Zůstanou vždy černé okraje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]