Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodání více RAM, fungovalo a pak dlouhé PÍÍÍP

Od: mk* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mam sestavu která jela jen na 512mb ram ddr1 koupil jsem 3x ještě 512mb ddr1 kde mi to na sestave fungovalo a normalně bralo 2GB ukazovalo. Jen sem se dál vrtal a dal další 2 HDD ATA, teď mi to bere jen kdykoliv jen jednu RAM nikoliv 2 nebo 3 ale jen 1 ks, muže to být slabým zdrojem nebo je chyba někde jinde? Kde mam hledat? Jedna se o win xp 32bit který bere jen 2gb max ram ze. nebo aspon jsem se to takhle docetl. staci mi to, jen to chci aby to zas bralo a jsem zoufalý že nevím co stím. děkuji vám

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

0x

Zdravím,
jaký máte BIOS? Záleží totiž na výrobci BIOSU, každý má jiné Beep kódy. Dlouhé pokračující pískání většinou značí problém s RAM, avšak může značit i problém zdroje.
A limit Windows XP nejsou 2GiB, ale 3,25 GiB (3 328 MiB).
Zkoušel jste opět spustit počítač bez těch přidaných HDD, ale opět se všemi RAM moduly?

mk*
hodnocení

nezkoušel, zkusím. ale vim že když jsem jel na 1ks sata 160gb pak ata 200gb tak to fungovalo na 2gb bez potizi, beep kod mam dlouhy. typ biosu nevim, podivam se. zkusim odpojit všechny hdd a mechaniky. dodaval jsem i misto 64mb vga na 256mb vga a to vše funguje jen mi ted haprujou TY ram no. děkuji za ohlas.

chizuru*

Ještě abych se doopravila, limit Windows XP jako takových to není, je to limit 32-bitových systémů. Windows XP jsou i v 64-bit verzi.

A ještě doplním otázkou: Měnil jste něco mezitím v BIOSu, či nikoliv?

mk*
hodnocení

v biosu jsem nic neměnil, bohužel :( co stím?

chizuru*

A zkoušel jste tedy dát pryč ty přidané HDD a spustit to jako předtím, jak již říkala?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]