Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PHP a MySQL tvorba tabulky

Od: fretka323* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,

Chtel jsem pomict jednomu heenimu serveru ze pro ne udelam trestni rejstrik ktery uz dlouho chcou :) a navic to bude pro me moznost naucit se meco noveho. Jenze ja se toho mam jeste co ucit, z jedne stranky jsem zkopiroval kod na vytvoreni tabulky o dvou sloupcich obsahujici data mysql tabulky. Ovsem po uprave (moje prihlasovaci udaje atd) se v prohlizeci nic nedeje. Html se normalne vykresli ale php kod nic, ani chyba ani tabulka. Jesli by mi nekdo poradil byl bych moc rad zde je ten kod:

1. include("conect.php";);
  2. $co="SELECT * FROM trestanci";
  3. $navrat=mysql_db_query("mydata", $co, $spojeni);
  4. echo("";);
  5. for ($i=0;$i
  6. echo("
  7. ";);
  8. }
  9. while (list($jmeno, $datum, $trest, $mod) = mysql_fetch_row($navrat)){
  10. echo("
  11. ";);
  12. }
  13. echo("
  14. ".mysql_field_name($navrat, $i)."
    $jmeno$datum
    $trest
    $mod
    ";);
  15. ?>

doplněno 11.12.13 10:01:

Ps. Omlouvam se za chyby pisu narychlo a z mobilu

Ty odstavce v kodu mi to vytvorilo samo

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

abys spustil kód PHP, pak přípona souboru musí být .php nikoliv .html. V tomhle si chybu neudělal?

jinak to, že i tady je vidět, že je to soubor html, tak to je jen zástěrka, ve skutečnosti má příponu php - to je RewriteEngine. Ale to si nechej na studium v budoucnosti. Jen abys věděl, že to existuje. :)

doplněno 11.12.13 10:04:

ten kód jsi sem vložil skoro super. Škoda, že ne úmyslyně, ale náhodou *smich*

doplněno 11.12.13 10:07:

a poslední rada. kód který si vložil tabulku nevytváří, ale načítá z ní. Většina lidí tvoří tabulku přes phpmyadmin, který je snad na všech serverech a je to velmi pohodlné. Nic moc nemusíš umět, abys ji vytvořil.

fretka323*
hodnocení

Tak psal jsem ze se musim ucit ale az tak ne :) myslel jsem to tak ze html kod co je predtim (text atd) se vykresli ale tenhle kod ne a samozrejme je to php soubor

doplněno 11.12.13 10:07:

Pardon ta terminilogie... Tabulku mam vytvorenou pres phpmyadmin ale tohle vykresli tabulku :)

nějakou hlášku to napsat mohlo, alespoň, že nemůže najít tabulku TRESTANCI, pokud si jí ještě nevytvořil :) Ale vše je v nastavení serveru jaké chybové hlášky z php má ukazovat.

fretka323*
hodnocení

Klidne se podivejte hokusykusy.8u.cz/... na spodku pred reklamou ma byt ta tabulka, me ji to nevykresluje chyba zadna

doplněno 11.12.13 10:12:

Pardon reklama tzam uz neni

doplněno 11.12.13 10:13:

Tabulku samozrejme mam i data v ni

můžeš ten výběr udělat tímto kodem? banan.cz/...

ten tvůj se mi moc nelíbí, je zbytečně složitý. Stačí od místa: $dotaz="SELECT * FROM kniha ORDER BY datum DESC LIMIT 0, 50";

fretka323*
hodnocení

Dobre zkusim to ikdyz jsem zmenil databazi tak nic

doplněno 11.12.13 10:21:

Obevil jsem dalsi problem, mam binec v promenych

fretka323*
hodnocení

Tak a uz mi to nejede vubec..

fretka323*
hodnocení

A jeje... Asi to uz mam... Kdyz jsem upravoval ten kod nevsiml jsem si ze on tam ma databazi mydata ja mam databazi rejstrik hned to opravim a zkusim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]