Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon PIXMA MP540 - netiskne černá

Od: sahara odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

vlastním tiskárnu canon pixma mp540 a mám problémy s černobílým tiskem. Nejdříve jsem zkusil spustit čištění trysek a všechny ostatní barvy tisknou krom té základní černé. Toto čištění jsme opakoval,ale stále bez úspěchu. Pak jsem z nouze ještě zkusil vyměnit cartridge, ale také bez úspěchu. Otázka zní, kde je to ucpaný, ikdyž jsem tiskl a zničeho nic přestala tisknou černě. Či co se musí rozebrat, jestli jsou nějaké návody či jiné poradny, prostě za každou radu budu hrozně rád.

Děkuji předem všem!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x
CLi521Bk Pokud netiskne a je tam originalni cartridge, tak mozna spatny chip. Je-li to nahradni toner, tak ten muze byt i bez chipu. Zkusit v nastaveni tikarny, jestli je mozne deaktivovat pouziti chipu

stafan*
hodnocení

0x

Z mých zkušeností s tiskarnami Canon, už jsem jich měl par, mohu dporučit - vyjmout tiskovou hlavu a ponořit ji do destilované vody. (trysky). nechat odmočit a pak zkusit. Pokud nebude fungovat vyhodit i s tiskárnou. Neoplatí se investovat do nové tiskové hlavy nebo do opravy. Vyjde to dráž než nová tiskárna.

Doplním - destilka by měla být ohřátá a hlava by neměla být ponořená víc jak půl centimetru, obsahuje toiž trochu elektroniky a i když se jedná o destilku, nedělá jí to dobře. osobně to dělám tak, že vezmu misku, do ní naleju destliku, ohřeju v mikrovlnce do varu a pak do ní hlavu položím. Doporučuji po vyjmutí hlavy z tiskárny zkontrolovat povrch trysek, pokud jsou na povrchu tapky inkoustu tak je závada ve "stěračích" které otírají povrch hlavy nebo není dostatečný podtlak v nádržce inkoustu a inkoust samovolně prolíná z trysek. V obou případech nejsou schopné trysky stříkat inkoust na papír, protože kapičky ulpělé na povrchu hlavy prostě "neprostřelí".

sahara
hodnocení

Děkuju všem za rady! Snažil jsem se hledat v nastavení ten chip, ale neúspěšně...Zkusím tedy vyndat tu tiskovou hlavu a zkusím to vyčistit. Zkoušel jsme hledat na youtube jak jí dostat ven tu tiskovou hlavu, ale taky jsem nic nenašel.

Jediný co zatím má je http://www.telefon.unas.cz/cannon/demontaz.htm

http://files.canon-europe.com/files/soft33101/manual/MP540%20series%20On-screen%20Manual%20(EN).pdf

Ale nikde nemůžu najít jak se do ní dostanu. Asi začnu rozdělávat a nějak to dopadne...

čipem to není, to by tiskárna hlásila nějakou chybu, vyndat hlavu je jednoduché:

http://daydull.com/tips-tutorials/how-to-remove-a-canon-printhead-how-to-clean-a-clogged-printhead/

doplněno 11.12.13 09:07:

sahara
hodnocení

Díky!Nejdřív jsem chtěl to nějak celý rozebrat...to na to ještě večer juknu kdyby to mělo jít takhle jednoduše...

Ještě jednou DĚKUJI VŠEM MOC!

Dříve se dodávaly tiskárny s hlavou zabalenou zvlášť a uživatel si jí tam musel před zahájením provozu nainstalovat, proto je to hodně jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]