Nejste přihlášen/a.
Ach jo, zase problém. Začala jsem tisknout a uvědomila si, že mi nebude stačit papír, tak jsem tam chtěla v chodu strčit nové listy, ale ono mi to nějak sežralo ten papír nakřivo a ten se muchlal a nešlo to zastavit. Tak jsem tiskárnu vypla z proudu a chtěla papír vytáhnout. To nešlo a nakonec jsem urvala kus a zbytek zůstal vevnitř a tiskárna nefunguje. Co mám dělat? Bůůůůů a béééé, brečím. Pomozte mi prosím někdo!
když se zamuchlá, nevyjede... netisknout! zkusit vatáhnout zpět,pomalua opatrně...jestli není vidět tak je to nademontáž tiskárny, takže servis...nebo hodně šikovnej kamarád...
laserovka? Papír je uvnitř držený přítlačnými válečky dost fest a nedá se jen tak lehce vytáhnout dvěm prsty. Je třeba se k němu dostat. Především jste udělala dobře, že jste tiskárnu vypnula ze zásuvky, takže zažehlovací válec vystydne a nespálíte se o něj.
Za druhé se podívejte co je to za typ a jak se do něj leze. U některých malých stolních se dá otevřít kryt s tonerovou kazetou, která se dá opatrně vyndat a pokud je papír zaseknutý pod ní, dá se stálým tahem pomalu vytáhnout ven.
U velkých kancelářských tiskáren s kopírkou a skenerem v jednom se dají také někde vpřechu nebo vzadu najít dvířka, kde je po jejich otevření možná papír vidět. Opět pomalu, s citem a trošku silou tahem za papír se dá papír vytáhnout. Opatrně, aby se nepoškodily vodicí válečky a kolečka. Pokud si netroufáte, zavolejte kolegu, at je to na něj, kdyby něco...
Pokud papír s naneseným tonerem ještě neprojel zažehlovacím válcem, může hodně špinit, takže ho opatrně položte na připravený kus novin, zabalte a vyhoďte. Ruce se mejou studenou vodou, ne teplou, protože toner se teplem zažehluje do papíru a teplem se i fixuje na ruce. Podobně se i případně vysypaný černý prášek opatrně setře prachovkou a vytřepe nasucho, ušpiněné rukávy nebo oděv se nejdříve vyperou ve studené vodě. V horké vodě by se to vytvrdilo a už by to v látce zůstalo.
Pokud si netroufáte a bojíte se poškození tiskárny, zavolejte servisáka, je to sice hodně drahé, ale může přitom udělat periodickou prohlídku.
Riskárna šlape, a já Vám všem děkuji. Není vaš vina, že jsem dost netrpělivá a začnu také koumat. Napřed jsem prostudovala dno, ale tamtudy se do tiskárny dostat nelze. Tak jsem ji obracela ze všech stran a přišla na ta dvířka. Byl tam ten kus zmuchlaného papíru, nadrchaný v rohu. Tak ještě jednou díky.
doplněno 09.12.13 16:57:A díky za pochvaly, to od kluků obzvláště potěší...
Ono je dobré o těch dvířkách vědět, slouží k čištění válců tiskárny, to je tak když lidi nečtou návody a když je problém tak se divěj
"Když selže vše ostatní, je na čase si přečíst návod."
Moje řeč. Návody jsou od toho aby se ztrácely.
No já návody zásadně nečtu, pak se mi stane že objevím nějakou vychytávku o které se v návodu ani nezmiňují
suzymon, máte dobrou pozitivní zkušenost, že zaseknutý papír (paper jam) vyndat jde, možná se to stane příště zas, stává se to a taky proto tam ta přístupová dvířka jsou.
Nezapomeňte to, co jste udělala naprosto perfektně, že jste před manipulací s tiskárnou a otevřením dvířek vytáhla síťovou šňůru ze zásuvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.