Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit více wifi přijímačů?

Od: medwed* odpovědí: 5 změna:

Zdravím řeším problém jak v domácí síti připojit více přijímačů protože kasický router je na 4ks a to už je dost málo dokonce mám plný přihrádky na kabelový připojení což chci řešiř routrem na více slotů ale nevím jak vyřešt tu wifi... Napadla mě myšlenka v případě že budu mít router připojim do něj další přes kabel tudíž získám další 4wifi připojení sice to bude jiná sít ale to nevadí místo 4 bude 8připojení myslíte že by to šlo nebo je nějaké jiné jednodušší řešení...

Předem dík za rozumné rady...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Co já vím, tak u WiFi není omezen max. počet připojených zařízení...

paw*
hodnocení

0x

je to trochu zmatene,a le upresneme si nazvoslovi.

wifi primjac = zarizeni pripojene bezdratove. Mobilni telefon, tablet, NB,...

router = routes s integrovanym 4oportovym switchem s konektory RJ45. Zarizeni se pripojuji kabelem.

Pokud vam chybi porty na tom switchi, enni nic lehciho nez zapojit dalsi switch. Vyberte si neco dle rychlosti hlavniho switche (co je v roueteru). Tekze bud 100Mbit nebo 1GBit. Timto pripojenim prijdete o 2 porty (1 v routeru, 1 ve switchi), proto doporucuji brat alespon 8 portovy.

Zalezi co mate na tom pripojeno, ale kdyz pujdete do treba tohoto, tak neudelate chybu

alza.cz/...

hodnocení

0x

Dal bych ti rozumnou radu, ale jaksi nechápu co vlastně chceš.

Pokud máš použité všechny ethernet-porty na routeru, tak koupíš switch a jeden port z routru zapojiš do switche a do zbývajících portů můžeš připojit další zařízení.

Wifi přijímače se musí připojovat na nějaký vysílač.

Pokud je to tvoje síť a tvůj vysílač, tak si můžeš připojit tolik zařízení, kolik jich ten vysílač utáhne.

Pokud je to vysílač poskytovatele internetu, tak tam si další vysílačku nepřipojíš. Jedině se domluvit s poskytovatelem internetu.

hodnocení

0x

Jsi zmaten tak trochu ne?

Pokud máš nadostatek ethernet zdířek kup za pár korun switch a tak teoreticky dostaneš další 4 porty...

Pokud se nedaří připojit do bezdrátové sítě neb to router nedává kup lepší router nebo obdobný model a uděl z něho další rozšiřující AP...

Je otázka kolik toho chceš připojit a čeho doma máte tolik že nestačí porty...?

rv*
hodnocení

0x

Kup si Gigabitový 8-mi portový switch a ten propoj s routerem. Ostatní kabely z routeru nastrkej do switche. Wifi používej jen tam, kde to je kabelem nepraktické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]