Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje grafika, ale interní na CPU funguje

Od: thomasino1 odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám takový větší problém. Dnes ráno jsem chtěl s kamarádem něco zkusit ohledně grafiky. Chtěli jsme zapojit starou grafiku do PCI portu a tak vyzkoušet promítaní až na 3 displeje najednou, ale po zapojení staré grafiky do PCI portu už PC nenajel a začala svítít na desce červená dioda "Phase LED 4" a počítač nepípne, tak jako pípá u normálního startu. Vše normálně jede i větráček u grafiky. Vypojil jsem tedy starou grafiku ze slotu PCI a zkusil jsem pustit počítač. Stále ta stejná situace. Když zkusím monitor zapojit na interní grafiku procesoru (Intel i3) tak se také nic neděje. Ale pokud vypojím normální grafiku a nechám jet pouze integrovanou tak počítač normálně naběhne.

Zkoušel jsem resetovat bios, ale nepomohlo to. Myslíte, že se ta grafická karta mohla nějak poškodit připojením té jiné do PCI?

Další věc co by mě zajímala je, že když jsem sice resetoval bios (vyndání baterky na půl hodiny a odpojení od sítě), tak si myslím, že se nic nestalo, protože mám v BIOSu nastavený při startu zobrazení jednoho obrázku a ten obrázek se i přesto zobrazil. Neměl by tento obrázek zmizet, když ten bios restrtuji?

Jedná se o desku: Gigabite GA-H55M-D2H

a grafiku: Ati Radeon HD 5670 1GBB DDR3

Už jsem zkoušel vše možné a nic nepomohlo. Grafiku nemám kde zkusit a ani náhradní nemám :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen k tomu biosu. Buď máte na mysli obrázek, který po startu může zobrazovat bios a je to obvykle reklama výrobce desky, tak tento bývá defaultně zapnutý, takže po resetu biosu se zobrazuje.

Pokud máte na mysli nějaký vlastní obrázek z disku, tak ten už zobrazují windows, to nemá s biosem nic společného.

Význam té LED4 si musíte najít v manuálu, nebo na netu podle konkrétní základové desky.

doplněno 09.12.13 07:39:

Může to znamenat, že jste přetížili a poškodili nějaké napájení. Ať už špatným zasunutím (Měli jste PS odpojené od sítě při zasouvání desky?), nebo skutečným odběrem obou grafik. Jedna z možností je vzít voltmetr a podívat se, jestli některé z napájení po připojení grafiky nepropadne. A jestli se tak děje už na konektoru zdroje, nebo až na desce.

luke237

Mysli obrazek zobrazovany BIOSem. Pravdepodobne ma BIOS je jednu pozici pro obrazek a oba BIOSy si proto pro nej zahaji do stejne casti ROM.

Jeste me napadlo - nektere BIOSy maji moznost nastaveni, kde bude primarni grafika. Jestli to bude interni nebo PCI. Takze nabootuj s tou interni, zmen to na PCI. Vypni PC. Zasun grafiku, spust PC a snad to bude fungovat.

Jinak samozrejme manual a zjistit, co ta LED4 znamena.

thomasino1
Zdroj byl vypnuty tlacitkem. Kabel samotny jsem nevytahnul, ale jeste se mi nestalo ze by se takhle neco poskodilo. Jinak obrazek jsem myslel presne ten co psal kolega nize. Praveze jsem se dival do manualu a o te diode jsem tam nic nenasel, ale je pravda ze jsem se dival jen letmo.
thomasino1
To s tim nastavenim zkusim ale nezda se mi ze by to po resetu prave tu hodnotu PCI grafiky jako hlavni nesmazalo...uvidime. snad to pomuze.

Zdroj vypnutý tlačítkem (pokud tedy nemáte na mysli kolébkový vypínač na zdroji) samozřejmě nemusí stačit. Záleží na konkrétním PC a nastavení, ale některá napětí jsou v PC přítomna stále. Já například běžně nabíjím mobil z USB vypnutého PC.

thomasino1
hodnocení

Ano myslel jsem vypínač přímo na zdroji. Každopádně byl tu kámoš, který počítačům rozumí a taky neví co se děje. Zjistili jsme, že prostě PC nejde pustit pokud v BIOSu je nastaveno aby se ta externí grafická karta spustila. Ale pokud je nastavená jen interní tak to jede v pohodě. Další věc je, že jiné karty fungují v pohodě přes PCI. Další zajimavá věc je ta, že když nastavím interní kartu z procesoru jako hlavní a připojím tu externí tak vše jede a dokonce PC pomocí detekce softwaru tu kartu rozpozná, ale stejně monitor napojit na ní nelze...:-/ budu zkoušet kartu na jiném pc tak uvidíme...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]