Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě notebooku - doplatek za windows?

Od: morena* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Na aukčním serveru jsem koupila notebook se vším co má mít. Nyní mě ovšem prodejce kontaktoval s tím, že se unáhlil a ntb jen tak prodat nechce. Buď mu mám tedy doplatit částku za originální windows a pošle mi ho i s nimi anebo nezaplatím a on mi pošle notebook sice i s windows ale bez licenčního čísla.

Tak se chci jen zeptat, jak byste dál postupovali vy? Díky moc za názor.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Napráskat ho Aukrotýmu. Ať ho srovnají, vyděrače!

ladinpraha*
hodnocení

2x

Já bych trval na dodání tak, jak byl prezentován a za cenu, kterou si prodejce nastavil. Případně bych od aukce odstoupil, samozřejmě s patřičným komentářem.

doplněno 08.12.13 21:12:

Noťas přece seženeš i jinde. Jestliže něco vystavím na Aukru za nějakých podmínek, tak je dodržím i kdybych ta tom měl výjimečně prodělat. Tenhle prodejce rozhodně není seriózní.

morena*
hodnocení

Díky Vám za názor. Přesně tohle jsem si myslela i já, že je to nefér jednání. Blbý je jenom to, že na ten noťas dost pospíchám tak nevím, jestli ho mám vzít nebo zas hledat dál :(

Už bych ale měl strach, že když budu trvat na podmínkách aukce, může prodejce noťas poškodit nějak jinak. Asi už bych do toho nešel.

morena*
hodnocení

hmm máte pravdu ... pořád nad tím přemýšlím ale raději budu tedy zase hledat dál, i když se mi nechce, než podporovat neseriozni jednání. Díky moc za názory!

moto*
hodnocení

0x

Licenční číslo jde snadno zjistit, umí to některé diagnostické programy nebo utilitky, třeba zde: slunecnice.cz/...

morena*
hodnocení

A nebyl by s tím potom nějaký problém? Nerozumím tak moc těmto věcem tak bych nerada někomu naletěla :-/

kangaroo*
hodnocení

0x

Teda pěkně nefér jednání prodejce. Tyhle prodejci nemají na Aukru co dělat.

hodnocení

0x

jestli v popisu bylo, že je vč Windows (ne bez OS popř s Linuxem) pak trvejte na licencovaných windows - jinak ho můžete naprášit, že prodává kradený software. Asi se pak umoudří. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]